Едно село до София става най-луксозният квартал. Избиват се за къщи

Нов комплекс изниква и във вилна зона "Бункера" под Бистрица

Едно село до София става най-луксозният квартал. Избиват се за къщи | StandartNews.com

Едно село до София е напът да се превърне в най-луксозният квартал на столицата. Богати софиянци се избиват за имоти в него.

Тенденцията около София да се строят все повече затворени комплекси води до уголемяване на селищата край столицата с цели нови махали. В Регионалната инспекция по околната среда и водите е внесен проект за построяването на 29 еднофамилни сгради в покрайнините на село Гурмазово в община Божурище, пише БЛИЦ.

Къщите ще са на 2 и 3 етажа, става ясно от представените документи. Възложител в бъдещия нов квартал е фирма "Джи Стил 2015" ЕООД. Тя е регистрирана през 2015 г. и адресната й регистрация е именно в Гурмазово.

Дружеството е собственик на терен от над 16 дка в местността "Дуняш". Според кадастралната карта имотът все още е със статут на нива, уточнява "Сега".

Инвеститорът пояснява, че транспортният достъп до новия комплекс ще се осъществява по съществуващ път. За водоснабдяването обаче ще е необходимо изграждането на нов водопровод, а отпадните води ще се събират в изгребни ями и резервоари и ще се отвеждат от специализирани фирми.

Презастрояването в София и пандемията от Covid-19 доведоха до бум на строителството на отделни къщи и цели затворени комплекси близо и не толкова близо до столицата, а районът около Божурище е един от най-предпочитаните. През 2023 г. бяха подадени няколко инвестиционни предложения за изграждане на групови жилищни сгради в района както на споменатото Гурмазово, така и на съседните села Пролеша, Пожарево и Хераково.

През миналата година още по-голям проект бе предвиден за село Чибаовци, община Костинброд, където инвестиционното предложение е за цели 54 двуетажни къщи.

Друг голям нов комплекс ще има във вилна зона "Бункера" под Бистрица. Кварталът ще се състои от 55 ниски еднофамилни и многофамилни сгради. Възложител на строителството е дружество, което вече изгради друг затворен комплекс срещу Бизнеспарка в "Младост".

При част от новото строителство извън София основният въпрос е как ще се осигури достатъчно вода за разширяването на селата, тъй като и сега някои от махалите в тях изпитват сериозен недостиг. Новите квартали означават и сериозно увеличение на населението.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
16 Коментара
Whatever
преди 2 месеца

Когато има жертви тогава бих повярвал, че се избиват.

Откажи
Христо
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи
Наблюдател
преди 2 месеца

Побърка НЕТ пространството с тая простотия. Луд умора няма!

Откажи
Румен
преди 2 месеца

Импотентен малоумник.

Откажи
Наблюдател
преди 2 месеца

Цялата селяния, продаде имотите си на село и се изнесе да живее в София.

Откажи
НикогаПовечеСДС-Чума
преди 2 месеца

Избиват се нотариуси за къщи и имоти. За други не се чува още нищо .

Откажи
varban.georgiev
преди 2 месеца

И колко богаташи са се избили, уточнете!🙂

Откажи
Чуденко
преди 2 месеца

А някой помисли ли да построи детски градини в новопоникналите квартали?

Откажи
Ели
преди 2 месеца

Всички селтаци заедно, да им напомня за село. А никой не е длъжен да им осигурява градини и ясли, откъдето са се довлекли ги затварят поради липса на деца. Защо от моите данъци ще се облагодетелстват селтаците за инфраструктурата на нивите край София.

Откажи
Шайбенклайстер
преди 2 месеца

Няма нужда от детски градини защото така или иначе няма кой да ги купи. А дори и да ги купи ще стоят празни. Населено се топи с библейски мащаби. Всеки е с по 3-4 празни апартаменти а деца няма

Откажи
Ивайло Костов
преди 2 месеца

Благодаря не ми се сере в септична яма, колкото и да е хубаво.

Откажи
Виктор
преди 2 месеца

Има нужда от кучкарници за щото деца няма

Откажи
Плащам за пропаганда
преди 2 месеца

Поредната платена статия на изгладнелите брокери. Те хора не останаха, те пишат че се избивали. Да не са някой зомбита да се избиват вече умрелите

Откажи
Анчо Бобев
преди 2 месеца

Откъде ще се довлечът толкова селяндури, че да населят новите луксозни гета ?!

Откажи
ssdd
преди 2 месеца

Избивате на поредната жълта преса с това заглавие.

Откажи
Чоки
преди 2 месеца

Паралии и село Гурмазово са две несъвместими неща. Който строи там е обречен на фалит.

Откажи