EasyPay картата е за всички, които ценят времето и парите си

Какви са другите предимства на платежната EasyPay карта

EasyPay картата е за всички, които ценят времето и парите си | StandartNews.com

Преди година и половина EasyPay пусна на пазара платежна карта, подобна на дебитна. И макар компанията да е по-позната с услугите за плащане на битови сметки, данъци, винетки, глоби, парични преводи и още много други, картата се наложи на пазара заради бързото и безплатно издаване, както и липсата на такси за поддръжка. А това определено е новина на фона на непрекъснато растящите банкови такси.   

Какви са другите предимства на платежната EasyPay карта и има ли уловки (каквито често сме склонни да търсим), попитахме Делян Станков - директор "Картови плащания" в EasyPay.Преди да се присъедини към екипа на EasyPay, Делян Станков има над 16 години опит в банковия сектор. Занимава се с картови продукти в две от най-големите и иновативни банки в България. Проекти, в които е участвал, са издаването на първите карти с чип в България, първите безконтактни карти в България, плащане с телефон, гривна и пр.

 

- Г-н Станков, мина една година и половина, откакто EasyPay пусна на пазара безплатна сметка и карта към нея. Какво се случи за този период и припознаха ли потребителите този продукт?

- Ние, като може би най-големия и най-стария финтех в България (и тук визирам не само EasyPay, но и ePay.bg, част от нашата група), имаме огромна база от доволни и лоялни клиенти. В резултат на това, когато предложим нещо ново на пазара, то се възприема с доверие и много бързо става популярно. Ярък пример за това е EasyPay картата - мога да кажа, че резултатът е безпрецедентен за толкова кратко време. Очакваме до края на 2021 година да имаме 100 000 издадени карти - огромен, но и траен ръст, без аналог.

- За кого е платежната EasyPay карта?

- Създали сме EasyPay картата за всички, които ценят времето и парите си и искат да получат безплатно платежна карта буквално за 3 минути, без да плащат такси за издаване и обслужване. Към картата има сметка с IBAN номер, така че притежателите й могат да получават своите заплати, пенсии, наеми, стипендии и др. Пенсионерите например сме улеснили максимално - при взимане на картата в EasyPay каса, те намясто заявяват, че желаят в бъдеще да получават пенсията си по нея и ние автоматично придвижваме нещата, като им спестяваме опашката в НОИ.

- Дотук изброихме само предимства, но има ли някъде "текст с малки букви"?

- Знам, че звучи много утопично към днешна дата - безплатна сметка и карта, без такси за поддръжка, взимаш я веднага на каса... Но, да, това е и няма скрити условия. Реално нашата карта не струва нищо на притежателя й. И тук идва съвсем естественият въпрос - от какво печели EasyPay, като не събираме такси? Всъщност нашата печалба идва от използването на картата за пазаруване, като таксата се събира от банката на търговеца, а не от клиента.    Предоставяме и нещо уникално за България - следене на наличността, справки за извлечение и нотификации при плащане във Viber. И всичко това е напълно безплатно и без скрити такси или такси за пакетни услуги. Картата не работи в интернет, което за много наши клиенти не е недостатък, защото така се чувстват по-сигурни.

- На фона на все по-големите такси за стандартните платежни услуги, как успявате да запазите Вашия продукт без такси?Да, наистина успяхме да направим EasyPay картата изключително изгодна за клиентите. Тя не е част от големите картови схеми и оперира само в България, но това ни даде възможност да спестим много и съответно да не събираме такси. Например EasyPay картата, освен че няма такси за поддръжка и за плащания при търговци, както вече споменах, дава възможност за две безплатни тегления на месец и забележете - всяко следващо е с такса само 50 ст., независимо на кой банкомат.

- Наскоро пуснахте плащане на битови сметки през Viber - каква е ролята на платежната EasyPay карта тук?

- Много сме горди с тази наистина смислена и с бъдеще иновация. Плащането на битовите сметки във Viber бързо става популярно и клиентите го приемат за сигурно и удобно. Понеже ние разработихме механизма на самото плащане към доставчиците на комунални услуги, успяхме да предоставим на клиентите предимството да плащат сметките си с EasyPay карта без допълнителни такси, както е и във всичките ни над 2700 каси.

- Как гарантирате сигурността на данните и средствата?

- Като доказан технологичен лидер през годините, EasyPay гарантира сигурността на клиентските данни с най-високите стандарти за сигурност PCI DSS. Що се отнася до средствата по сметките на нашите клиенти, EasyPay e лицензиран доставчик на платежни услуги по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, който пък е под регулацията на Българска народна банка. Kлиентите ни са предпазени от загуби, а именно - техните средства се държат в специални защитни сметки, с които ние не можем да оперираме. Те са гарантирани без таван на размера или с други думи - и да притежавате милиони по сметката си в EasyPay, те са гарантирани.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай