Понеделник,

Драмата с газа. Горещ коментар на премиера

От: Редактор -
453
Драмата с газа. Горещ коментар на премиера
A
A
A

Все още не сме търсили начини за компенсация на хората след скока на газа. Това коментира днес служебният премиер Стефан Янев.

„Не са търсени варианти за подпомагане на бизнеса след увеличението на цената на газа“, каза Янев от град Маджарово, където участва в националното тракийско поклонение.

По отношение на цената на газа премиерът каза, че правителството не може да направи нищо, за да й повлияе, но се търсят варианти за подпомагане на малките и средни предприятия:

„Токът се продава на свободния пазар. Ние не можем да влияем на цената, но можем да отпуснем компенсации. Идеята там е да подкрепим малките и средни предприятия, за да бъдат подкрепени в момент, в който цената е най-висока“, коментира Янев пред бТВ.

„Това ми е призивът към всички потребители на ток – намерете начин да си намерите подходящ търговец от който да си купувате. Зависи от активността на тези, които купуват, а не да се оплакват от търговеца, че им предложил оферта, а след това я оттеглил“, каза Янев, цитиран от flashnews.bg.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията