Драма с петрола, чака се важна новина

Обрат след обрат

Драма с петрола, чака се важна новина | StandartNews.com

Петролът поскъпва с близо 2% през първата половина на търговията във вторник, парирайки половината от близо 4-процентното рязко поевтиняване в началото на седмицата, тъй като пазарните участници изглежда наблягат на данни за нараснали продажби на автомобили от страна на немските BMW и Volkswagen, както и на продажбите на китайския автомобилен пазар, които данни сякаш сигнализират за по-силно търсене на горива.

Ескалиращото геополитическо напрежение в Близкия изток и неотдавнашните прекъсвания на петролните доставки в Либия също оказват известна подкрепа за днешното поскъпване на важната енергийна суровина.

Към 13.00 часа българско време фючърсите на петрол Брент се повишават с 1,8% към 77,50 долара за барел, а тези на американския лек суров петрол WTI - с 2% към 72,20 долара за барел, заличавайки половината от рязкото поевтиняване в понеделник с близо 4%, което беше в резултат на решението на Саудитска Арабия да намали за февруари продажните си цени за всички региони с до 2 долара за барел.

Също вчера беше оповестено проучване, което показа, че петролното производство в рамките на ОПЕК е нараснала през последния месец на 2023 г.

Въпреки нестабилните резки ценови движения на суровия петрол през последните дни, петролните фючърси се търгуват в широк диапазон от началото на декември.

По-късно днес се очаква допълнителна информация за перспективите за петролния пазар през следващите тримесечия, тъй като Енергийната информационна администрация на САЩ (EIA) ще публикува своята краткосрочна енергийна перспектива. Прогнозите за производството на петрол в САЩ ще бъдат сред ключовите изводи, след като предлагането на американски петрол нарасна до рекордни нива през миналата година, пише БНР.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклуци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството----- https://e.vg/clean

Откажи