Добра новина за сектора на недвижими имоти

Какво сочат данните

Добра новина за сектора на недвижими имоти | StandartNews.com

В началото на 2024 година, пазарът на недвижими имоти в България продължава да показва обещаващи знаци на стабилност и растеж, което предоставя уникални възможности както за купувачите, така и за продавачите, показва анализ на Bulgarian properties.

Според последните данни от Националния статистически институт (НСИ), инфлацията в България продължава да се забавя, като през януари 2024 година месечната инфлация е отчетена на ниво от едва 0,5%, а годишната инфлация достига 3,8%. Това е значително подобрение спрямо предходните периоди и е добра новина за икономиката като цяло, включително за сектора на недвижимите имоти, тъй като през последните години именно инфлацията беше един от двигателите за ръст на цените на имотите, обяснява Полина Стойкова, изпълнителен директор на фирмата.

Данните сочат, че обемите от сделки с недвижими имоти са нараснали с около 20% в началото на 2024 година спрямо същия период на предходната година. Това увеличение подчертава нарастващия интерес от страна на купувачите и инвеститорите.

Специално внимание заслужава пазарът на недвижими имоти в столицата, където цените продължават да следват възходящ тренд, но тенденцията също е към забавяне на ръстовете. През януари отчитаме ръст от 7% на годишна база, като средното увеличение на цените достига около 100 евро за квадратен метър. Това отразява продължаващата тенденция за ограниченото предлагане при силно търсене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи
Тошко
преди 1 месец

Обръщам се към модератора на сайта! ! ! ! Изтривайте коментара на психопата, КОЙТО ПИШЕ НАВСЯКЪДЕ където му попадне за подобрена формула на Виагра! ИЗТРИВАЙТЕ, от месеци се натрапва навсякъде където може! ! ! ! ! ! ! !

Откажи