Неделя,

Добра новина: Трима министри зад бранд "България"

От: Стандарт -
1887
Добра новина: Трима министри зад бранд "България"
A
A
A

Визия за популяризиране на "Бранд България" чрез общи инициативи в туризма, земеделието и културата, обяви във вторник министърът на туризма Илин Димитров след обща среща с министрите на земеделието Явор Гечев и на културата Велислав Минеков.

"Убеден съм, че туризъм, земеделие и култура трябва да вървят ръка за ръка. Поставяме началото на едно хубаво сътрудничество с пътна карта за работа през следващите няколко месеца", заяви Илин Димитров.

Участниците в срещата се споразумяха в спешен порядък да се създаде междуведомствена група с участието на трите министерства, която ще е постоянно заседаваща. Част от работата ѝ ще бъде унифициране на протоколните подаръци на всички министерства и институции с цел популяризиране на културното ни наследство.

Работната група ще разглежда съвместна организация на фестивали и събития, свързани с култура, храна и вино.

За подпомагане на дигитализацията на туризма ще бъде изработена интерактивна карта, която да комбинира всички видове туризъм, местни пазари за храни, където всеки един посетител да може да се ориентира.

Единната карта за туризъм ще бъде част от следващото усъвършенстване на националния туристически портал bulgariatravel.org. Тримата министри се договориха проектът да бъде съвместен.

Домакин на срещата беше министърът на туризма, следващият разговор между тримата министри ще бъде в Министерството на културата.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com