Неделя,

До 8% спад на туристите по Черноморието досега

От: Редактори, сн. БГНЕС -
A
A
A

Между 5% и 8% е спадът на туристите на този етап по българското Черноморие. Тези прогнозни данни съобщи пред журналисти в парламента министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите й това са реалистични и очаквани данни с оглед на силната конкурентна среда: "Отбелязахме, че ни очаква един изключително труден сезон. Големи наши преки конкуренти и дестинации като Турция, Тунис, Египет имат изключително сериозна политика по отношение на субсидирането и, съответно, насочването на туристопотока към тях. Още тогава отбелязахме, че ще имаме лек спад през летния туристически сезон. Правим всичко възможно да привлечем интереса към записванията в последния момент към България и, съответно, късните записвания".

Министерството на туризма подготвя специален механизъм за подпомагане на организирания туризъм по опита на Гърция, Испания, Хърватска и Кипър. Механизмът ще бъде подложен за обществено обсъждане  през август и ще  заработи за летния сезон догодина: "Да може големите туроператори, които са водещи в определянето на пазара и туристопотока за всяка една от страните да го имат в предвид и съответно да насочат капацитет както от чартърни полети, така и от туристи, към нашата страна за лято 2020 година".

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички