Директорът на "Топлофикация ВТ": Ние сме гарант за осигуряване на надеждно и сигурно отопление през зимата

По думите на инж. Димитров освен в инвестиции, целият екип на предприятието работи по подобряването и на клиентската политика

Директорът на "Топлофикация ВТ": Ние сме гарант за осигуряване на надеждно и сигурно отопление през зимата | StandartNews.com

"Топлофикация Велико Търново" е една от модерните газови топлофикации в България. Ние сме гарант за осигуряване на надеждно и сигурно отопление през зимата в нашия град. През всички тези години работим усилено за развитието на предприятието, за да отговаряме на високите европейски стандарти" заяви инж. Александър Димитров, директор на "Топлофикация Велико Търново". Той открои едни от най- значимите проекти, които са реализирали с цел производство на чиста енергия- единият е проектирането на нова високоефективна когенерация, а другият- използването на биогорива. По думите на инж. Димитров и двете инвестиции повишават надеждността при производството на енергия и имат важно значение за опазването на околната среда и чистия въздух във Велико Търново.

Директорът на дружеството подчерта, че всяка година влагат значителен финансов ресурс и за поддръжката на доброто техническо състояние на мощностите, топлопреносната мрежа и абонатните станции. В тази връзка инж. Димитров сподели, че до няколко седмици се очаква да стартира ежегодният планов ремонт. "Тази година сме заложили инвестиция в ремонти на мрежата във Велико Търново. С реализацията на всички планирани дейности ще се повиши сигурността на топлоподаването в града. Това включва осигуряване на качествено отопление през зимата, както на домакинства, така и на институции, университети, болници и офис сгради" заяви инж. Димитров. Той обясни, че планират рехабилитацията на топлопреносната мрежа да се извърши в кратки срокове, за да не оставят клиентите дълго време без топла вода. "По график ще извършим профилактика на мощностите в централата." допълни инж. Димитров.

Инж.Димитров каза, че основната цел на годишния планов ремонт и профилактиката е клиентите ни да  имат по- качествено и сигурно отопление през студените зимни месеци.

По думите на инж. Димитров освен в инвестиции, целият екип на предприятието работи по подобряването и на клиентската политика.  

Помолен да коментира кои са ключовите приоритети за ръководството на "Топлофикация Велико Търново", инж. Александър Димитров беше категоричен, че за тях най- важната цел са инвестициите в екологични проекти за производство на чиста енергия, съобразно изискванията на Европа. "Въпреки всички предизвикателствав последните години, ние се стремим да отделяме средства за реализацията на зелени проекти" каза инж. Димитров. Той изрази надежда, че ще Европа ще намери адекватни решения, за да се гарантират доставките на газ на достъпни цени. Той уточни, че през лятото потреблението на горивото е по- малко, а през зимата ситуацията е коренно различна. "Ако тази зима наистина е студена, притеснението ми е, че няма да имаме достатъчно газ за отопление не само за България, но в много части от Европа." каза инж. Александър Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай