Четвъртък,

Директорът на Топлофикация Враца препоръчва договорите Равни вноски

От: Стандарт -
Директорът на Топлофикация Враца препоръчва договорите Равни вноски
A
A
A

Изпълнителният директор на Топлофикация Враца инж. Радослав Михайлов заяви, че най-добрият вариант за клиентите да не усетят очакваното поскъпване на парното, е да се възползват от предимствата на договора „Равни вноски“. Опцията за плащане на потребената топлинна енергия на равни вноски се предлага от години от Топлофикация Враца и е харесвана от клиентите. „Равни вноски“ се предоставя и от други топлофикации.

            Според условията на договора „Равни вноски“ цялото годишно потребление за миналия отоплителен сезон се разделя на 12 равни вноски, които се заплащат през цялата година. Последната вноска съдържа разликата между платената и потребената топлинна енергия в отоплителния сезон и е изравнителна по подобие на стандарното плащане при прогнозен отчет на потребената топлинна енергия.

            „При плащането при сключен договор „Равни вноски“ фиксираната прогнозно равна вноска прилича на сметка за кабелна телевизия. Независимо дали сте гледали телевизия, Вие дължите една и съща сума всеки месец за абонамент. Разликата е, че ако сте потребили по-малко енергия от заложената месечно, то в края на годината доставчикът на топлинна енергия ще Ви възстанови сума. Нещо, което няма да стане при задължението Ви за телевизия. Ако не сте гледали телевизия цял месец, отново ще  заплатите пълната сума за абонамента, защото портфолиото от канали са били на Ваше разположение.“ каза директорът на Топлофикация Враца инж. Радослав Михайлов.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички