Директор от НАП напусна, свързват го с Божков

Беше представител на НАП в Комисията по хазарта

Директор от НАП напусна, свързват го с Божков | StandartNews.com

Директорът на дирекция "Контрол" в централното управление на Националната агенция по приходите Васил Панов напуска системата на приходната агенция по свое желани днес, съобщиха от пресцентъра на НАП.

"Ръководството на НАП благодари на г-н Панов за усилията и резултатите, постигнати за над 25 години работен опит в системата на приходната администрация", се казва в прессъобщението. До провеждането на конкурс длъжността ще бъде изпълнявана от Раймонда Овчарова, началник отдел към дирекция "Контрол".   

Васил Панов бе и дългогодишен член на Държавната комисия по хазарта. Той беше назначен е от квотата на министъра на финансите. Панов напусна комисията през февруари тази година, когато всички членове бяха подменени заради скандала със занижените хазартни такси, ощетили бюджета с близо 700 млн. лв.

Панов е сочен за "острието" на избягалия в Дубай и притежател на 18 обвинения Васил Божков в Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Панов е помагал за изхвърлянето на компанията Betfair от българския пазар, както и за лишаването на други чуждестранни компании, кандидатствали за лиценз за легална работа на родния пазар.

Шефът на дирекция "Контрол" в НАП Васил Панов е оставил без реакция по-ниските такси, които са плащали хазартните фирми на Васил Божков.

За последните 5 години комисията е правила над 3000 проверки, а НАП - над 800 ревизии на хазартните оператори, но не са открили нарушения в плащането на таксите. Преди време пък червеният Румен Гечев попита защо толкова време след скандала въпросният чиновник още не е уволнен.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай