Депутат настоява за намаляване на таксите за Дунав мост 2

Депутат настоява за намаляване на таксите за Дунав мост 2 | StandartNews.com

Видин. Депутатът от Реформаторския блок Вили Лилков започва работа за намаляване на таксите за преминаване по моста между Видин и Калафат, съобщи самият той на пресконференция във Видин. Той е настоял министърът на транспорта Ивайло Московски да поиска преразглеждане на споразумението на България с румънската страна за стойността на таксите за леките автомобили.

В момента те са по 6 евро за едната посока при 2 – 3 евро за моста при Русе. Приходите от таксите за леки автомобили са само 5% от общите приходи за експлоатацията на съоръжението, обясни депутатът.

Вили Лилков е поискал и въвеждане на преференциални такси за леки автомобили, камиони и автобуси с регистрация във Видин и област Долж, Румъния. Предимството на жителите от селищата от двете страни на моста ще допринесе за по-бързото опознаване на двата народа, както и за развитие на малкия местен бизнес.

Народният представител съобщи още, че в програмата за приоритетите на новото правителство е влкючено и изграждането на скоростния път от Ботевград до Видин, както и приложението на целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на изостаналия в развитието си регион.

Вили Лилков бе кандидат за депутат от видинския район, но влезе в парламента от друго място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай