Даваш апартамент под наем. Отровен удар!

Какво се случва със9 спекулантите на пазара

Даваш апартамент под наем. Отровен удар! | StandartNews.com

Наемодателите, които се опитват да спечелят пари, като отдават имотите си под наем на завишени цени, срещат проблеми. Новите наематели или изобщо не плащат, или напускат имота преди изтичане на договора.

От месеци наемите в Турция отчитат ръст и много собственици, надявайки се да направят големи печалби, молят настоящите си наематели да плащат повече или да напуснат.

Някои наемодатели искат да отдават имотите си под наем на чужденци, за които смятат, че могат да си позволят по-високите цени. Очакванията им обаче не се оправдават, а напротив, изправят се пред още по-големи проблеми.

Новите наематели, които първоначално са се съгласили да плащат по-висок наем, напускат апартамента преди изтичането на договора, което означава, че няма приходи от имота седмици или дори месеци. Или изчезват, без да извършват никакви плащания.

Наемодателите също се оплакват, че някои наематели нанасят значителни материални щети на апартаментите. Собствениците на имоти се обръщат към съда за обезщетение, но изчезналите наематели се намират трудно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай