Данев и Донев в сблъсък на тема бизнес и власт

Само вие печелехте поръчки, каза единият - тарикатите искат да останат близо до икономиката, отвърна другият

Данев и Донев в сблъсък на тема бизнес и власт | StandartNews.com

София. Искри прехвърчаха по време на медийна изява на двамата шефове на работодателски организации Огнян Донев - на КРИБ и Божидар Данев - на БСК. Двамата размениха в студиото на бТВ нападки по отношение на обвързаности на бизнеса с властта.

Доверието няма как да се възстанови, категоричен е Огнян Донев от КРИБ. Той повтори позицията на КРИБ за спешни предсрочни избори. "След като кредитът на доверие се изчерпи, не вярваме, че предложените мерки през следващите няколко месеца ще се приложат", добави той.

"Истината е, че времето ще се използва за нещо друго. Експресното приемане на закони за икономиката е в противоречие с интересите на бизнеса", припомни Донев. "Пламен Орешарски успя да убеди бизнеса, че той ще бъде гарант на експертен кабинет. БСП получи повече от 400 000 гласа именно с това обещание. Това, което се случи обаче беше напълно обратно на обещаното", доави шефът на КРИБ.

Божидар Данев изригна и напомни на колегата си, че именно неговата бизнес организация единствена е печелила обществени поръчки при предишната власт. "Правителството се срещаше само с една организация", каза той и добави, че в крайна сметка целта за предсрочните избори е да се възпроизведе старият политически модел.

"Целта в момента е тарикатите да бъдат отново близо до икономика, да няма конкуренция, а битка на търговия на влияние", заяви Данев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай