Дънди Прешъс Металс повишава двама български минни специалисти

Дънди Прешъс Металс повишава двама български минни специалисти | StandartNews.com

София. Дънди Прешъс Металс-Канада обяви две нови назначения във висшето си ръководство.

Николай Христов е назначен на длъжност Старши вицепрезидент "Устойчиво бизнес развитие" в международната компания. На корпоративно ниво той ще отговаря за безопасността, здравето, околната среда, социалната отговорност и ангажиране на заинтересованите страни.

Николай Христов започва работа в „Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД през 2004 г. като технолог. Притежава докторска и магистърска степени по обогатяване на полезни изкопаеми от МГУ "Св. Иван Рилски", както и допълнителна квалификация в областта на екологичния мениджмънт. През миналата година завършва Програмата по мениджмънт (ниво „Напреднали") към Бизнес факултета на Харвардския университет. Участва като ключов говорител в редица международни форуми в областта на добивната индустрия.

От 2011 г. Николай Христов заема позицията Изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД. Той изгради екип от знаещи и можещи професионалисти, с който успешно завърши трансформацията на рудник „Челопеч" спечелвайки му признание като едно от най- безопасните и ефективни производства в Европа. „Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД е носител на редица национални и браншови награди за постижения в развитието на служителите си

Николай Христов и екипът му продължават да развиват устойчиво производство и да изграждат дружеството в Челопеч като пример за оперативно съвършенство, екологична отговорност и ангажираност към безопасността на работа, опазване здравето на работниците и инвестиции в обществото. Дружеството е често обект на международен медиен интерес заради нововъведенията в подземния добив и прилагането на най-съвременни технологии.

Дънди Прешъс Металс има удоволствието да обяви и назначението на Илия Гърков на длъжността Вицепрезидент и Генерален мениджър за България. Той ще ръководи дейностите на компанията в Челопеч и Крумовград.

По професия Илия Гърков е минен инженер и има магистърска и докторска степени от МГУ "Св. Иван Рилски". Също така, притежава сертификат и диплома по мениджмънт от Свободния университет във Великобритания и магистърска степен по програмата "Мениджмънт за организационно съвършенство" на Нов български университет

Илия Гърков има 25-годишен международен опит в добивната индустрия, придобит в България, Австралия и Армения. Започва работа в рудник "Челопеч" като началник-смяна. Последователно заема редица ръководни длъжности и през 2011 г. се издига до позицията на вицепрезидент Добивни дейности. Илия Гърков допринася значително за развитието на рудник "Челопеч" и превръщането му в миннодобивно предприятие от световна величина. Има основна роля за реализацията на редица важни промени, сред които промяната на системата на разработване на находището, повишаването на безопасността при работа и повишаване на ефективността на добива.

Като Изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Капан" в Армения Илия Гърков изиграва ключова роля за постигането на важна положителна промяна и внася значителен технически опит в работата на дружеството. Като Изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД ускорява процеса по получаване на необходимите разрешителни за дейността благодарение на разбирането си за специфичната среда в Крумовград и изграждането на диалог със заинтересованите страни.

Рик Хаус, Президент и Главен изпълнителен директор на Дънди Прешъс Металс, каза следното във връзка с новите назначения: „Николай и Илия са двама от нашите най-уважавани и изградени лидери. Те са доказателство, че България има минни специалисти, които се равняват с най-добрите в света."

ДПМ е международна минна компания, със седалище в Канада, чиято дейност обхваща придобиване, проучване, разработка и експлоатация на находища на благородни метали. Обикновените акции, както и варантите за придобиване на акции (със символи: DPM; DPM.WT; DPM.WT.A) се търгуват на фондовата борса в Торонто. Основните активи на Компанията включват добивно-преработвателното предприятие в Челопеч (100% собственост), където се произвежда концентрат със съдържание на мед, злато и сребро; металургичния комбинат в Цумеб, Намибия (100% собственост), както и "Ватрин Инвестмънт" Лтд, частно дружество, което притежава 100% дял от добивно-преработвателното предприятие в Капан, Армения, където се произвеждат концентрати със съдържание на злато, мед, цинк, сребро, разположено на около 320 км югоизточно от столицата Ереван. Освен това ДПМ притежават концесионни права за разработването на находището "Хан Крум", край гр. Крумовград, както и дялове от геологопроучвателни обекти в Сърбия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай