Чобанов сравни скандала в КТБ с този на Мадоф

Чобанов сравни скандала в КТБ с този на Мадоф | StandartNews.com

София. Банковият скандал е огромен, от мащаба на този на Мадоф. Това финансовият министър Петър Чобанов след среща с депутатите от ДПС днес.

Нека първо аз да ви задам един въпрос - продължавате ли да твърдите, че това е правителството на олигархията и задкулисието след истината, която излезе днес?, запота риторично Чобанов

"Става въпрос за 3,5 млрд. портфейл, за който си задаваме въпроса има ли го, няма ли го и как се е стигнало до тази ситуация", допълни Чобанов и заяви, че обвиненията, че правителството няма нищо общо с този проблем, а е част от решението.

"Правителство и парламент търсят това решение", подчерта той.

На въпрос, колко струва това решение той заяви, че на заседание на Бюджетната комисия на Народното събрание ще бъдат извадени подробности. "Вариантите са различни в зависимост от това, как ще се осигури ресурсът. Това, което е важно в случая е,че ще бъдат защитени спестяванията на всички български граждани", каза Чобанов.

"Тук става въпрос за решение, което управителят на БНБ предложи в своето изявление, в което се прехвърлят всички депозити в новата банка, която ще бъде държавна и застанахме държавата зад нея – гарантирана е нейната стабилност.

Ясно трябва да се поеме отговорността в тази ситуация и виновниците да бъдат посочени. Надявам се всички да признаят, тези, които участваха в пропагандирането на конспиративни теории, че те са били безпредметни, категоричен бе финансовият министър.

Главният прокурор със своите действия ясно защити държавността в тази ситуация, категоричен бе Чобанов като допълни, че прокуратурата е органът, който ще търси отговорността. Това категорично подкрепя действията до този момент по отношение на банката, каза Чобанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай