Черен петък(р): Мамят ли ни уеб сайтовете?

Нов сайт не означава лъжлив сайт или място предлагащо нереални промоции

Черен петък(р): Мамят ли ни уеб сайтовете? | StandartNews.com

Кибериндустрията е добре организирана и когато предлага промоционални продажби, като тези на Черен петък, те могат да стигнат и до злоупотреба с цените. Предлагат се уж ниски цени, но всъщност те са или реалните стойности с печалбата на търговеца или нискокачествени стоки, които отново са оскъпени. Затова и е необходимо сериозно внимание към сайтовете за търговия, предупреди пред Нова телевизия ИТ експертът Христо Ласков.

Черният петък наближава и мнозина вече са готови с банковите си карти, заредили са батериите на лаптопите, а също и портфейлите, защото е време за пазаруване.

„Това, за което трябва да внимаваме, не само около Черния петък, но и около коледните празници, е да не се хванем в капана на собственото си желание да намерим най-добрата оферта”, посочи Ласков.

Той предупреждава и за друга опасност: „Има една доста добре организирана кибериндустрия. Тя използва технологиите като средства за достигане до много повече хора и злоупотребява с очакванията за ниски цени. Тази индустрия ни експлоатира, като краде от нашите пари, информацията от кредитните ни карти и личните ни данни. Това са трите основни цели на киберпрестъпниците”.

„Ще изброя няколко съвета за безопасно пазаруване онлайн. Винаги трябва да проверяваме сайта, от който купуваме, името му и неговата легитимност. Трябва да следим за ревюта – дали сайтът, който сме си избрали съществува в интернет света”, посъветва IT експертът.

И друго важно, което отбеляза Ласков е, че нов сайт не означава лъжлив сайт или място предлагащо нереални промоции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай