Понеделник,

Чартърите до Бургас - със 78 % надолу

От: Редактор -
167
Чартърите до Бургас - със 78 % надолу
A
A
A

Лошите резултати за туристическия ни сезон продължават да са факт.

Чартърните полети до летището в Бургас през месец август са със 78 на сто по-малко в сравнение с миналата година. Това отчитат в Регионалната туристическа камара в морския град, предаде БНР.  Последният чартър до Южното Черноморие е планиран за 10 октомври.

Според информация, предоставена от хотелиери, едва 2 % от отменените резервации за този сезон са прехвърлени за следващото лято.

„Уикенд почивките на български граждани по никакъв начин не може да разрешат проблемите на българския туризъм този сезон. Нито по отношение на валутните приходи, нито по отношение на бройката чуждестранни граждани, нито по отношение на увеличаване на чартърните полети.“ коментира председателят на Бургаската туристическа камара Иван Иванов.

По думите му най-сериозно е пострадал курортът Слънчев бряг заради презастрояването и големите комплекси с много апартаменти.

Най-честите посетители на юг по родното Черноморие са били поляците – само през август у нас са пристигнали 30 000 души. Най - засегнат се оказва пазар Великобритания, където понижението е с 93 на сто.

Напълно “загубени” през август тази година пък са туристите от Дания, Естония, Финландия, Унгария, Италия, Латвия, Литва , Франция, Швеция.

Едва на 8 септември България отново „отвори“ за туристи от Беларус.

Иванов заяви, че българските туристи, посетили нашето море, наброяват 651 000 през месеците юли и август, средният им престой обаче е бил кратък"


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията