Бюрхан Абазов се срещна с браншовици

Бюрхан Абазов се срещна с браншовици | StandartNews.com

София. Заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов обсъди в Министерство на земеделието и храните (МЗХ) с над 50 представители на Работната група по прилагане на Общата селскостопанска политика 2015-2020 г. два от елементите на директните плащания в Новия програмен период – „зелените" плащания и плащанията за райони с природни ограничения. Това съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

„С днешната среща поставяме началото на поредица от срещи, на които ще дискутираме новите елементи на Общата селскостопанска политика. Част от темите имат задължителен характер за всички страни и те не подлежат на обсъждане. Има обаче поредица от теми, които дават възможност на всяка страна в зависимост от спецификата и особеностите си да избере своето национално решение за прилагане на директните плащания в Новия програмен период", каза зам.-министърът.

Абазов призова участниците в Работната група да изберат такива национални параметри по прилагане на директните плащания, които да бъдат максимално полезни и приложими за всички сектори, които ще изпълняват поетите ангажименти. Той поясни, че до 1 август т.г. България трябва да информира Европейската комисия за взетите решения, които са най-подходящи за страната ни.

По време на дискусията бяха обсъдени детайлно въпросите, свързани със „зелените" плащания и плащанията за райони с природни ограничения.
До края на седмицата представителите на асоциациите ще предоставят по електронен път своите предложения относно националните решения по дискутираните теми, обясниха още от министерството.

Участниците в срещата бяха единодушни, че дискутираните въпроси са с високо ниво на сложност и оцениха положително възможността за широко обсъждане съвместно с представителите на МЗХ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай