Бургас търси управител на остров

Бургас търси управител на остров | StandartNews.com

Бургас. Община Бургас търси спешно управител на остров. Местните власти вече пуснаха обява с надеждата да открият най-подходящия кандидат за екзотичната длъжност. Става въпрос за легендарния остров "Света Анастасия", по-известен със старото си име Болшевик.

Бъдещият управител ще трябва да ръководи изцяло острова, да отговаря за доставките в местното заведение и за туристическите маршрути. Изискванията към кандидатите са да владеят английски език и да имат опит в туристическата сфера. Работното място на управителя ще бъде на остров "Св. Анастасия". Той ще трябва да плава всяка сутрин до офиса си с катамаран или лодка.

Първата и най-важна задача обаче ще бъде подготовката за официалното откриване на острова като туристическа атракция. Събитието е планирано за идващата пролет. Дотогава трябва да приключат всички довършителни дейности, които в момента текат на острова. Община Бургас реставрира сградите и манастира по европроект на стойност 5 млн лв. Идеята е "Св. Анастасия" да стане единственият обитаем остров и да бъде включен в туристическите маршрути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай