Бизнесът с решение за Шенген! Бойкот на австрийските стоки и бензиностанции

Васил Велев с хард предложение

Бизнесът с решение за Шенген! Бойкот на австрийските стоки и бензиностанции | StandartNews.com

Бойкот на австрийски стоки, магазини и бензиностанции на територията на България заради отказа на Виена да ни пусне и в сухопътния Шенген. Това поиска шефът на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев в интервю за Нова телевизия. Бизнесът ще подкрепи правителството за по-твърда реакция срещу Виена, заяви той.

Според Велев бойкотът трябва да е тотален, включително и да се види, че италианските Алпи са по-хубави за ски от австрийските. Той призова българите да избират магазини и бензиностанции, които не са собственост на австрийски фирми.

Властите в България да подложат на тормоз с проверки австрийските тирове, които минават транзит през България, препоръча още Велев.

"Трябва да се наблегне на проверки на транзитния австрийски транспорт и да се проверява постоянно, както искат австрийците. Австрия иска от нас това и ние ще ги проверяваме повече време", заяви той. В края на миналата седмица на моста при Видин се образуваха огромни опашки от тирове, след като митниците започнаха усилени проверки на камионите, пътуващи към Австрия.

"След като България положи всички изисквания и отговоря на условията, защо не сме равни на другите? Защо няма свобода на движение на стоки и хора? 3% са само пратките по въздух и вода, 97% са по суша - 97% не сме в Шенген", обясни Велев.

Бизнесът би подкрепил и българско вето на австрийските инициативи в ЕС, подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
7 Коментара
Вальо
преди 3 месеца

Какво общо имат бензиностанциите,това е друг бизнес а не движение на стоки и хора

Откажи
Трезвомислещ
преди 3 месеца

Тоя ендустриалец един път да каже нещо смислено!

Откажи
Мишо колев
преди 3 месеца

Абсолютно е прав господин Велев ,терябва пълен бойкот на всички магазини и бензиностанция и фирми австрийски Напълно съм съгласен и подкрепям г-н Велев Така терябва да бъде

Откажи
Wolf
преди 3 месеца

ТОЗИ Е УНИКАЛЕН МУХЛЬО !

Откажи
Корнер
преди 3 месеца

А ти си мааалко по-уникален от него

Откажи
N.Trifonov
преди 3 месеца

От 2007 няма тир карнет между държавите членки на ЕС. Научете се да се исказвате правилно.

Откажи