Биткойнът полудя. Счупи нов рекорд

Предлагането на биткойн, което е ограничено до 21 милиона токена

Биткойнът полудя. Счупи нов рекорд | StandartNews.com

Биткойнът полудя. Счупи нов рекорд и достигна пореден най-висок връх в понеделник като прехвърли $72 000, съобщи Ройтерс (Reuters) и отбеляза, че ходът нагоре на криптовалутата не показва признаци на забавяне.

Последно биткойнът се повиши с 4,4% до $72 649, след като достигна до $72 739, съобщи късно вечерта в понеделник.

Най-високо оценяваната криптовалута беше подсилена от потока от пари, насочен към нови борсово търгувани спот биткойн фондове и надеждите, че Федералният резерв скоро ще намали лихвените проценти.

Скокът в стойността на биткойн подчертава забележителната сила и устойчивост на водещата криптовалута. Това постижение не само, че е важен крайъгълен камък, но също така отразява продължаващото доверие и търсене на пазара, смятат анализаторите на Bitfinex.

Капиталовите потоци в 10-те най-големи спот биткойн борсово търгувани фондове ETF (Exchange-Traded Fund) в САЩ се забавиха до двуседмично дъно през седмицата до 8 март, но все пак достигнаха почти 2 милиарда долара, показват данните на Лондонската фондова борса (LSEG - London Stock Exchange Group).

"Биткойн започна седмицата със скок, повличайки останалата част от криптовалутното пространство нагоре със себе си", каза стратегът на DailyFX Ник Коули.

Предлагането на биткойн, което е ограничено до 21 милиона токена, се очаква да стане по-тясно през април, когато се очаква т. нар. "разполовяване".

На всеки четири години скоростта, с която новите доставки се пускат в обращение, както и възнаграждението за крипто копачите, се намалява наполовина, което поддържа цената.

Тъй като биткойнът е финансов актив на по-малко от две десетилетия, прогнозирането на траекторията на цените му остава изключително предизвикателство, отбеляза Ройтерс. Само месеци, след като изобилието от участници на дребно му помогна да достигне рекорда си от ноември 2021 г., криптовалутата се срина, отнасяйки половината крипто индустрия със себе си.

Британският финансов регулатор - Органът за финансово поведение (Това е регулатор на индустрията за финансови услуги в Обединеното кралство - б.р.) Financial Conduct Authority (FCA) в понеделник стана поредният, който проправи пътя за търговия с дигитални активи, след като заяви, че вече ще позволи на признатите фондови борси (такива, които отговарят на законовите изисквания - б.р.) да пускат крипто обезпечени борсово търгувани банкноти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай