Бг-пикапът стана хит на пазара

Догодина китайците пускат три нови модела

Бг-пикапът стана хит на пазара | StandartNews.com

Плевен. В хит на пазара в момента се превръща пикапът на компанията „Грейт Уол”, която сглобява коли в завода край Ловеч. Моделът „Стийд” е лидер в своя клас в България.

„Още с отварянето на автосалона в Плевен през април имахме продадени 3 машини”, заяви Борислав Крумов, мениджър по продажбите от дилърския офис на Грейт Уол в Плевен. „Джипът „Хувър” на китайската марка вече е на  4-5 място, лекият „Волийкс” – на 5-6. Цената им е наполовина на конкурентните автомобили в тези класове. „Това е прецедент, нещо невероятно за една толкова нова кола”, обясни Крумов.

Автомобилите на компанията са обект на заслужен интерес и на новооткрития автосалон „Партньори на колела” под патронажа на кмета проф. Димитър Стойков. На изложението показаха новите си модели представителите на „Фолксваген”, „Форд”,„Рено”, „Пежо”, „Дачия”, „КИА” и „Шкода”. „В контакт сме със централната власт за финансиране на мащабен проект за построяване на голяма зала, която занапред да подслони експото”, обяви градоначалникът.

Плевенският офис на „Грейт Уол” покрива териториално и Ловеч. „Първият ни клиент бил оттам – доктор, който направил подарък на своя син. Ако отидете до фабриката, на „Литекс Моторс” в село Баховица”, ще ви препратят тук”, каза Борислав Крумов. Неговите хора досега продали 15 автомобила. Връщали клиенти. Продажбите щели да бъдат поне два пъти повече, ако разполагали с налични машини. Догодина китайците ще пуснат на пазара ще 3 нови модела, включително и седан, който трябва да заинтригува таксиметровите шофьори. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай