Бензиностанции и мотел изникват на Тракия

Днес прерязват и лентата на първата отсечка от "Струма"

Бензиностанции и мотел изникват на Тракия | StandartNews.com

София. Бензиностанции и мотели ще започнат да се строят по новото трасе на магистрала "Тракия". Вече има заявен интерес от инвеститори, които искат да вдигнат пет обекта за зареждане с гориво между Нова Загора и пътен възел "Зимница", съобщава БНР. Няма да има пречки две от бензиностанциите да започнат да се строят незабавно, за останалите ще трябва да се получат разрешителни. Предприемачи са поискали да правят и мотели и търговска обслужваща част по трасето на магистралата. Новите здания ще са до селата Хаджидимитрово и Дражево, съобщи зам.-кметът на община Тунджа Мариета Сивкова.

"За 4-те бензиностанции - двете в Хаджидимитровско и двете в Дражевско землище, има одобрение и влезли в сила подробни устройствени планове. Като че ли проблем при изграждането на такива крайпътни обекти се явяват парцеларните планове за довеждащата техническа инфраструктура", обясни Сивкова. В момента на около 200 км по магистралата между нова Загора и Бургас няма нито една бензиностанция, както и крайпътни заведения.

От днес страната ни трябва да има още една магистрала. Очаква се да бъде прерязана лентата и на първия лот на "Струма", който струва 70,24 млн. лв. В 11 часа се очаква официалното откриване на участъка от Долна Диканя до пътен възел "Дупница-Север", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението по новия участък ще бъде пуснато в 13 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай