БДЖ ще продава билети и онлайн от догодина

До 50% е спаднал делът на товарните превози

БДЖ ще продава билети и онлайн от догодина | StandartNews.com

София. Въвеждането на нова билетоиздаваща система е една от мерките, с която БДЖ цели да подобри качеството на услугите си догодина. Това съобщи Николай Найденов, един от шефовете на дружеството, на специален брифинг.

„Не е тайна, че като свършат хартиените билети на едното място, трябва да се отиде на друго място. Това е сериозен проект, който го има през последните две десетилетия. Системата ще представлява внедряване на етапи, тъй като това е софтуерен продукт", обясни Найденов и уточни, че промяната с билетите трябва да се случи в края на тази и в началото на другата година.

„Системата ще позволява и продажба на билети, чрез туристически агенции и през сайта на БДЖ. Продажбата на билети по интернет реално може да се случи към втората половина на 2014 г. Системата ще позволява да се продават билети и през автомати и чрез SMS. БДЖ, по този начин, ще успее по много повече дистрибуционни канали, да достигне до своите клиенти", уточниха от БДЖ. Близо 50 000 - 60 000 лева ще струва договорът за нововъведението.

По-рано днес стана ясно, че загубите на БДЖ по превоз на пътници са се увеличили с 2 млн. лв., в сравнение с миналата. Зам.-министърът на транспорта Антон Гинев обяви на пресконференцията, че относителният дял на превозите от БДЖ „Товарни превози" е спаднал на 50%, в сравнение с този преди 4 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай