БДЖ няма да фалира

Холдингът трудно ще излезе на печалба, смята шефът му Християн Кръстев

БДЖ няма да фалира | StandartNews.com

София. БДЖ няма да фалира, но трудно ще излезе на печалба.

Според изпълнителния директор на Холдинг "Български държавни железници" ЕАД Християн Кръстев сценарий за фалит на БДЖ е избегнат и никой не работи в посоката фалит на БДЖ и няма опасност холдингът да фалира. Колкото до това обаче дали БДЖ може да излезе на печалба, Кръстев смята, че това е трудно да стане, тъй като "Пътнически превози" все пак са субсидирано дружество.

В момента продължават преговорите с кредиторите, експертите са в Брюксел, а другата седмица кредиторите пак ще дойдат в София, стана ясно от изявление на Кръстев пред журналисти. "Говорим за разсрочване на кредитите и избягването на фалит на БДЖ. Има сближаване на страните и на банките, така че може би и до няколко седмици ще има реални подписвания за разсрочване на кредитите", подчерта шефът на БДЖ. Според него кредиторите нямат интерес да фалират БДЖ, а биха искали да си вземат парите.

На 15 септември ще бъде готов и новият график за движение на влаковете. Той предвижда възстановяване на влаковете, които бяха спрени и реална връзка на големите гари с малките линии. Християн Кръстев потвърди казаното вчера от министъра на транспорта Данаил Папазов, че няма да има съкращения в холдинга. Евентуално може би ще има освободени, но това ще са хора, които трябва да се пенсионират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай