Баровците полудяха! Колко плащат за имот до София

Оформят се квартали като Бевърли Хилс

Баровците полудяха! Колко плащат за имот до София | StandartNews.com

Истинска истерия про името близо до София се разразява сред баровците.

Масово жители на големите градове се изнасят в села, които са разположени на около 30 минути от тях. По-заможните столичани например броят между 200 000 евро и 500 000 евро за нови луксозни домове в затворени комплекси в Доброславци и Рударци, показа проучване, цитирано от "Телеграф“ сред няколко брокерски агенции.

Има такава тенденция и интерес към подобен тип имоти, като тя е сред хората с високи доходи, съобщи председателят на Националното сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев. 

По думите на Ганев къщи се търсят нe само около София, а и край останалите по-големи градове в страната като Пловдив, Варна и Стара Загора. Тези имоти са с по-високи цени и са луксозни.

В софийското село Доброславци никне нов квартал, който се очертава като ВИП зона за софийските тузари, които сменят жилището. На тезгяха в момента са луксозни многостайни апартаменти в строеж. Цената за имот от 210 квадрата с включен гараж е 271 500 евро. Жилищата са с по две или три спални, с високи тавани, а от прозорците се откриват красиви панорамни гледки, изтъкнаха брокери. Предимството е, че селото се намира на 15-20 минути от София с кола.

Сред най-тузарските и скъпи предложения е за нова и модерна еднофамилна къща с площ от 208 кв. м също в Доброславци. Цената й е 450 000 евро, като в момента все още е в строеж.

Оферти за имоти около София има освен за Доброславци също за Мрамор, Рударци, Божурище, Мърчаево, като цените на имотите тръгват от 150 000 евро.

Къщите в пернишкото село Рударци, което също е близо до София, започват от 150 000 евро и минават половин милион евро. Сред предложенията е цяло имение с басейн за 600 000 евро. 

Гаражите влизат в цената на имотите в околните села на столицата и това е едно от предимствата им, разказаха брокери . За сравенние жилищата в града се продават отделно от закритите паркоместа. Чисто нов 3-стаен апартамент в затворен комплекс край София може да се купи за около 270 000 евро, като в цената влиза и закрито паркомясто.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай