Български фурор в розово в Берн

Български фурор в розово в Берн | StandartNews.com

Берн. В навечерието на 110-ата годишнина на празника на розата в Казанлък, чиято кулминация е този уикенд, в българското посолство в Берн се проведе невероятна вечер на България, посветена на Деня на славянската писменост, българската просвета и култура.

Домакин бе българският посланик Меглена Плугчиева със съдействието на община Казанлък, съобщиха от кметството в Града на розите. Представители на дипломатическите мисии в Берн, кметът на града Александър Чепет, българи, живеещи в Швейцария, са уважили вечерта, посветена на българската роза и на Казанлък. Приготвянето на български козметични продукти на основата на розово масло е била една от атракциите на живо пред гости. Те са получили албуми с фотоси от Долината на розите и тракийките царе и специални подаръци от розови продукти и имаха възможност да опитат българско вино от, вкусна нашенска пита и луканка.

В края на вечерта ръководството на Казанлък е получило поредната покана да представи уникалната Казанлъшка долина, този път на фестивал в град Тун, известен като бижуто на Швейцария. Той е основан през 12-ти век, а догодина щял да чества 730 години от провъзгласяването си за град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай