Ангелкова: Пристанище Бургас с 460 хил. лв. печалба

Ангелкова: Пристанище Бургас с 460 хил. лв. печалба | StandartNews.com

София. За деветмесечието на 2014 г. нетните приходи на пристанище "Бургас" по продажби и други дейности са 6 млн. 275 хил. лева, а оперативните разходи 5 млн. 508 хил. лева - това е текуща печалба от 460 хиляди лева, при план от 292 хиляди лева. Това отчете служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова по време на парламентарен контрол относно финансовото и икономическото състояние на "Пристанище Бургас" ЕАД, цитирана от „Фокус".

„За финансовата 2013-та година нетните приходи от продажби и други доходи са над 20 млн. лева, оперативните разходи над 16 млн. лева и отчетен финансов резултат от чиста печалба – 4 240 000 лева", посочи още Ангелкова.

Тя обясни, че през последните три години "Пристанище Бургас" ЕАД промени съществено характера и условията на своята работа, обема на обработените товари, експлоатираната материална база и числеността на персонала си. По думите й съществено отражение върху финансовото състояние на дружеството в периода след 2008 година показаха поетите ангажименти по обслужване на съответната част от кредита с японската банка за обслужване на заем по проект за разширение на пристанище „Бургас".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай