Ангелкова призовава да не отписваме сезона

Още преди началото на сезона обявили, че ще има спад

Ангелкова призовава да не отписваме сезона | StandartNews.com

Нека не отписваме сезона, още преди началото му обявихме, че ще има спад,  като отчетохме ранните записвания. Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Нашите конкуренти Турция, Тунис и Египет имат агресивна политика по отношение на субсидиране за да привличат повече хора на организиран туризъм", обясни тя. За Гърция министърът обясни, че там плажната ивица е много голяма и затова има повече зони с евтини плажни принадлежности.

По думите й цените на чадър и шезлонг по плажовете у нас варират между 3 и 5 лева. Може би ма два плажа с по-високи цени и "Перла" е един от тях, каза още министърът. Тя посочи, че на всеки плаж трябва да има табели с цените, а ако липсват глобата е между 5 000 и 10 000 лева. Ангелкова съобщи още, че миналата година 120 000 лева са били глобите само на един плаж.

Откакто има Министерство на туризма, има 31% ръст на чуждестранните туристи, посочи Николина Ангелкова и обяви, че е готова да подаде оставка, когато премиерът Бойко Борисов я поиска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай