Анджелина Джоли с пълна промяна: смени бизнеса и мъжа

След виното и зехтина, тя регистрира собствена марка "Atelier Jolie" за бижута и шивашки изделия

Анджелина Джоли с пълна промяна: смени бизнеса и мъжа | StandartNews.com
  • Нося любимите си дрехи до скъсване, наслаждавам се на винтидж и секънд хенд, казва актрисата
  • След виното и зехтина, тя регистрира собствена марка "Atelier Jolie" за бижута и шивашки изделия

 

Анджелина Джоли винаги е била различна. Не само като актриса, но и като човек. С посланията, които изпраща, никой не би могъл да я сложи в графата "холивудска кифла".

Името й се свързва с редица социални каузи. Например през 2021 г. тя най-сетне си направи

профил в Instagram и само за няколко часа събра над 5 млн. последователи.

Но целта й не беше да показва снимки от звездния си живот, а за да привлече вниманието към случващото се в Афганистан. "В момента хората в Афганистан губят своята възможност да комуникират чрез социалните мрежи и да изразяват себе си свободно. Затова аз се присъединявам към Instagram, за да споделя техните истории и да дам поле за изява на онези гласове, които се борят за основните си човешки права", написа тя в първия си пост.

Сред социалните й каузи е работата с бежанците, като дълго време беше специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците, докато не се оттегли изненадващо през 2022 г. Първата й мисия като посланик на добра воля бе в бежански лагер в Сиера Леоне през февруари 2001 г., след това отиде в Камбоджа и Пакистан. Посещавала е бежански лагери в Йордания, Ирак, Турция, Ливан. Била е в най-засегнатите от войни райони на планетата, дарила е милиони на различни проекти за помощи и дори получи лиценз за пилот, за да може да доставя храна и провизии на нуждаещите се.

Не можем да не споменем за решението й да разкаже на целия свят за мастектомията, на която се подложи през 2013 г. - отстраняване на двете й гърди, въпреки че е била здрава, но е имало риск да развие рак. Тогава Джоли реши да говори за операцията, за да вдъхне кураж на жените, на които се налага да я преживеят. 

Освен това тя защитава тропическите гори, животните, пчелите, децата и т. н.

За нейната социална ангажираност може да се говори много. Но Джоли подхожда с отговорност и към бизнесите, с които решава да се занимава, когато не снима холивудски продукции.

Последната й идея е да създава модни облекла и уникални бижута и за тази цел е подала заявление за регистрация на търговската си марка "Atelier Jolie, съобщава "The Sun".

"Анджелина работи по този проект повече от година и се надява, че марката ще бъде одобрена, за да може да продължи напред с новото си начинание. Марката обхваща всичко - от поръчкови бижута до кутюри и шивашки изделия по поръчка. Тя е заклет привърженик на качествените стоки, които издържат години наред и това е нещото, върху което ще се съсредоточи марката", казва източник пред изданието.

Марката ще произвежда и спално бельо за дома, както и други продукти, които ще бъдат разкрити по-късно.

Анджелина Джоли придава голямо значение на "екологичната" мода и разкрива идеите си в  последното си интервю за списание "Vogue".

Използването на дрехи до пълното им износване е типично за Джоли, чийто характерен стил е в съчетаването на луксозни ежедневни основни неща в черно или бежово.

"Инвестирам в качествени артикули, а след това просто ги нося до скъсване. Обувки, любимо палто, любима чанта: не ги сменям често, защо да го правя? Това са едни от любимите ми вещи. Да се наслаждавам на винтидж и да преоткривам някои винтидж магазини е част от правилния път. Купуването на дрехи втора употреба също е стъпка към устойчиво бъдеще", коментира актрисата.

Сред любимите й вещи са чантата Celine Clasp от епохата на Phoebe Philo, сандали Valentino Vlogo, класическо вълнено палто на Salvatore Ferragamo, дънки Saint Laurent, няколко рокли. За вкъщи - "робиЕ много халати и кафтани", добавя тя.

Анджелина възпитава и децата си по този начин. Например след премиерата на филма "Вечен" през 2021 г. Джоли и дъщерите ? попаднаха на първите страници на вестниците с тоалети от дизайнерския й гардероб.йЗахара, най-голямата й дъщеря, носеше сребриста рокля на "Elie Saab", с която актрисата беше облечена на наградите "Оскар" през 2014 г. А по-малката Шайло беше с роклята, която Джоли носеше, докато помагаше в предприемаческия проект "Жени за пчелите" във Франция. Тогава Анджелина каза на червения килим: "Децата ми носят винтидж дрехи, включително моята стара рокля за наградите "Оскар".

Очаква се в новия си проект за дрехи и бижута Джоли да подходи със същата философия - създаване на качествени облекла, които да са с дългогодишен живот.

Анджелина Джоли не за първи път се захваща с бизнес. През 2012 г. двамата с Брад Пит купиха за 58 милиона долара имението "Миравал" в Кот дьо Прованс, Южна Франция, няколко години след като го наеха за своя резиденция. През 2014 г. звездната двойка сключи официален граждански брак в имението, което се намира между Марсилия и Ница, близо до Средиземноморското крайбрежие. Площта му е около 4000 декара, от които към 700 дка са лозя. Холивудските суперзвезди започнаха партньорство с Марк Перен, ветеран технолог от галски произход. Фамилия Перен е прочута с това, че от поколения прави отлични вина в Прованса.

Първото вино на Пит и Джоли бе "Cotes de Provence Rose Miraval", което печели наградата "Най-добро розе 2012". Първите 6000 бутилки от реколата на звездната двойка са продадени за по-малко от 5 часа чрез онлайн магазини във Франция на цена 105 евро за каса от 6 бутилки. Още 100 000 бутилки са продадени на едро.

С времето лозето се превърна в страст за Пит, а под вещото му ръководство - в глобален бизнес за милиони долари и един от най-ценените производители на розе в света. Пит обяснява подхода си в производството на алкохолната напитка така: "Ако ще сме в бизнеса с виното, нека правим най-доброто".

Брад Пит - от пилешкия костюм и секссимвола до битката с алкохола 

По-късно в имението започнаха да произвеждат и зехтин. Три бутилки от 500 мл с марката "Миравал" се продават на цена от 85 евро.

След като се разделиха, бившите съпрузи влязоха във война за шатото в Южна Франция. Перен обаче категорично отрича, че имението "Миравал" се продава, а според Брад Пит то е продадено от Джоли напук.

 

 

Еколог от фамилията Ротшилд до Анджи

Седем години след сензационния развод на най-известната двойка в Холивуд - Брад Пит и Анджелина Джоли, изглежда, че актрисата е готова да отвори нова страница в живота си. По време на почивка в Малибу, звездата е забелязана в компанията на милионера еколог Дейвид Майър де Ротшилд, съобщават таблоидите отвъд Океана. Двамата са се насладили на тричасов обяд в един от най-луксозните ресторанти в района. Все още не е потвърдено дали срещата е била романтична или чисто делова, но събеседниците са разговаряли свободно, със смях и размяна на шеги, твърдят изданията.

  • Кой е Дейвид Майър де Ротшилд

Новият кандидат за сърцето на Анджелина Джоли е наследник на богатството на Ротшилд, знаменитата банкерска фамилия от немски произход. Дейвид е най-малкият (той е на 44 години) от трите деца на двойката Виктория Лу Шот и сър Евелин де Ротшилд (и двамата починали наскоро). Още от тийнейджърските си години е известен като природозащитник. След като стартира бизнес в областта на музикалния мърчандайзинг, участва в експедиция до полюса и създава биологична ферма в Нова Зеландия, превръщайки се в екологичен активист, какъвто е и днес.

Председател е на няколко асоциации за насърчаване на екологичното образование и на компания, която запознава бизнеса с устойчиви практики и насърчава комуникационни стратегии в тази посока.

Каузата за опазване на околната среда също е изключително близка до Джоли, което може би е предизвикало интереса й към Ротшилд, допускат медиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай