Брад Пит - от пилешкия костюм и секссимвола до битката с алкохола

Той е единственият в Холивуд, който щеше да е същият, дори да няма слава и пари, казва Джулия Робъртс

Брад Пит - от пилешкия костюм и секссимвола до битката с алкохола | StandartNews.com
  • Той е единственият в Холивуд, който щеше да е същият, дори да няма слава и пари, казва Джулия Робъртс

  • Майката на Гуинет Полтроу го смята за недодялан грубиян, Джоли искаше да му отнеме децата заради агресия и пиянство

  • Сега актьорът пие сок от червени боровинки вместо вино

  • От тибетските монаси научих, че трите най-ужасни неща, които се случват на човек, са красотата, славата и богатството, казва Брад Пит

Брад Пит е единственият актьор, който е обявен два пъти за най-сексапилния мъж в света. Но в кариерата си той многократно доказва, че не е просто поредният красавец от романтични комедии и мелодрами, а сериозен драматичен артист. Феновете го обичат не само заради таланта и безусловната му харизма, но и заради способността му да признава грешките си. Lenta.ru разказа какво е изтърпял актьорът по пътя към славата, за неговата екстремна тренировъчна програма, проблемите с алкохола и как успява да се изправи отново след драматичния развод с Анджелина Джоли.

Уилям Брадли Пит, който стана на 59 г. на 18 декември 2022 г.,  неведнъж е успявал да докаже, че не е от хората, които се носят по течението и чакат късметът да падне от небето.

В училище е фен на спорта и музиката. След като завършва гимназия, постъпва във Факултета по журналистика и реклама. Но само две седмици преди да се дипломира, решава да промени драстично живота си. Тръгва към Лос Анджелис, за да завладее Холивуд.

"Защо млад мъж от благочестиво, религиозно семейство решава да стане актьор?", го питат в интервю по-късно. Брад отговаря, че е рискувал да избере актьорството, което в Средния Запад никой не счита за професия, защото обича киното.

Успехът не идва веднага. В Калифорния се препитава като чистач на басейни, товарач, дори танцува в костюм на пиле, за да привлича клиенти в заведение за бързо хранене. След това е шофьор на лимузина, която доставя стриптизьорки на партита. Записва курсове по актьорско майсторство и след множество провали в телевизионни сериали, той все пак хваща късмета за опашката.

В игралното кино дебютира през 1987 г. във филма "Ничия земя", но дори не е посочен в надписите. Следват по-сериозни роли в комедии и мелодрами. Пробивът идва с "Телма и Луиз" на режисьора  Ридли Скот. Пит се появява само за 14 минути, но героят му - очарователният жиголо и дребен крадец Джей Ди - се оказва толкова ярък, че на сутринта след премиерата през 1991 г. Брад се събужда като новия холивудски секс символ.

В периода от 1994 до 2000 г. актьорът играе в култовите филми "Интервю с вампир", "Седем" и "Боен клуб". Между тях са "Легенди за страстта" и "Запознайте се с Джо Блек", драмата "Спалня", фантастичният трилър "12 маймуни" на Тери Гилиъм, който носи на Пит "Златен глобус" и първата номинация за "Оскар". Заради "Седем години в Тибет" китайските власти му забраняват завинаги да влиза в страната.

Но Пит не обича да си спомня този период от живота си. "През 90-те пиех твърде много, мразех се, лежах на дивана по цял ден и постепенно се превърнах в поничка", казва той.

Актьорът навлиза в новото хилядолетие на върха на успеха. Следват няколко култови филма, а през 2005 г. - съдбоносният за личния му живот екшън "Мистър и мисис Смит". През 2019 г. излиза филмът на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд", за който Пит получава Оскар и втори "Златен глобус". От 2004 г. Брад се фокусира и върху продуцирането. Той е съосновател на продуцентската компания Plan B Entertainment с Дженифър Анистън, а по-късно става неин едноличен собственик. Компанията му продуцира филмите "Чарли и шоколадовата фабрика" с Джони Деп, любимия на мнозина "Яж, моли се, обичай" с Джулия Робъртс и "12 години робство", за който получава първия си Оскар.

Направи си тяло

В Холивуд Пит е известен като актьор, който отговорно се подготвя за роли. За да играе луд във филма "12 маймуни", той, тежък пушач, се отказва от лошия си навик и прекара време в психиатрична болница. За снимките на "Троя" учи 6 месеца как се държи меч. За "Големия джакпот" отслабва драстично и се татуира. За "Боен клуб" се съгласява да отчупи парче от предния си зъб и няколко месеца интензивно се поти във фитнеса, като следва стриктна тренировъчна програма и спазва строга протеинова диета. В резултат на това по време на снимките на "Боен клуб" Брад, който е висок 182 см, тежи 72 кг, а подкожната му мазнина е само 5%.

Придирчив сърцеразбивач

Въпреки славата на сърцеразбивач, Пит има дълготрайни връзки само с четири жени.

Брад се запознава с Джулиет Луис през 1991 г. на снимачната площадка на Too Young to Die. Той е на 26 години, а тя само на 17. Двамата са заедно три години, но не успяват да преодолеят изпитанията на славата. След излизането на филма "Нос страх", за Луис се говори като за талантлива и обещаваща актриса, но тя не може да приеме бурния успех на Пит след "Телма и Луиз". През 1994 г. той я напуска. Луис гълта хапчета, за да се самоубие, но в последния момент променя решението си и вика линейка.

През същата 1994 г., на снимачната площадка на трилъра "Седем", той среща Гуинет Полтроу и се влюбва до уши в нея. Майка й обаче, известната актриса Блайт Данър, смята Пит за тесногръд грубиян от провинцията, който ходи с измачкани дрехи, употребява нецензурни думи и не знае как да използва приборите за хранене.

Гуинет не се кара с майка си, а просто решава да превъзпита любовника си. Брад издържа три години, през които чете умни книги, посещава художествени галерии, музеи и театри и се учи на добри обноски. Но през 1997 г. всичко приключва.

С първата си законна съпруга Дженифър Анистън Пит се среща през 1998 г. на снимките на сериала "Приятели". След две години двамата се женят и заживяват в луксозна къща в Бевърли Хилс. Актьорът нарича Анистън "жената на мечтите си" и дори се отказа от лошите си навици за известно време. Но семейната им идилия не продължава дълго: Брад мечтае за деца, а Анистън - за кариера. Пет години по-късно двамата се развеждат. Въпреки различните обяснения, за всички става ясно, че става въпрос за Анджелина Джоли.

"Бранжелина"

Джоли и Пит се срещат на снимачната площадка на "Мистър и мисис Смит". По това време актрисата има славата не само на най-голямата красавица в Холивуд, но и на суперкучка. Брад крие за връзката им от Анистън, но това не харесва на Анжелина. Тя се обажда на папараците да направят снимка на романтичната й разходка с женения Пит. След като снимките се появяват в таблоидите, актьорът няма друг избор, освен да се разведе с Дженифър.

Пит и Джоли официално потвърждават връзката си през януари 2006 г., а четири месеца по-късно се ражда дъщеря им Шайло. Следват близнаците Нокс и Вивиен. Пит официално осиновява трите осиновени деца на Джоли: Мадокс, Пакс и Захара. Светът смята двойката "Бранджелина" за най-красивата, популярна, богата и известна в Холивуд. Актьорите се женят през 2014 г., но само две години по-късно подават молба за развод.

Джоли срещу Пит

"Непреодолими противоречия" са посочени като официална причина за разпадането на брака. В пресата изтича информация, че Джоли е инициаторът на развода. Тя казва, че е предприела тази стъпка поради факта, че Пит проявил агресия към децата и отново се пропил. Първото обаче актьорът категорично отрича и успя да докаже думите си в съда, а с второто се съгласява. Процедурата за развод официално приключва през 2019 г. Най-трудното е да поделят шестте деца. Джоли иска еднолично попечителство, но през 2021 г. съдът потвърждава равни права на двамата.

Бийте се със собствената си сянка

Според Джулия Робъртс, работила с Пит в "Мексиканецът", той е единственият човек в Холивуд, който би си останал абсолютно същият дори и да няма слава, нито пари. Когато внезапно се превръща в секс символ и холивудска звезда, Брад е напълно неподготвен.

"От тибетските монаси научих, че трите най-ужасни неща, които се случват на човек, са красотата, славата и богатството. Изглежда, че съм дълбоко в лайната!", казва Пит.

Лошите му навици се превръщат в заместител на успокоителните и психотерапията. Алкохолът винаги е присъствал в живота му. След развода си с Джоли Брад осъзнава, че пиенето се е превърнало в огромен проблем. Той влиза в клиника и шест месеца посещава група за анонимни алкохолици. Сега, освен с терапия, актьорът поддържа психическото си здраве, като свири на китара, занимава се с керамика или ремонтира дома. Актьорът честно признава, че от време на време все още е привлечен от лоши навици, но вместо вино, пие сок от червени боровинки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай