Анализ показва дефицита в НЕК

Анализ показва дефицита в НЕК | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов чака анализ за дефицитите на НЕК. А преговорите с двете американски централи ТЕЦ "Марица-изток" 1 и 3 относно намаляването на цената на продаваната от тях електроенергия се очаква да приключат до месец и половина. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на парламентарния блицконтрол.

"Надявам се парламентът да стигне до консенсус и да подмени състава на ДКЕВР и да изберем такъв ДКЕВР, на който да му вярват хората", каза още Борисов. "Молбата ми е, намерете консенсусни хора, с репутация и доверие, защото това е независим регулатор. На правителството не му е работа да се меси там", обърна се премиерът към депутатите.

"Колкото и да сме противници, в тези неща сме съмишленици", призова Борисов лидерите на другите партии в парламента.

София събира енергийни министри

Този понеделник София ще стане домакин на срещата на енергийните министри от ЕС, стана ясно от думите на вицепрезидента по енергийния съюз в ЕК Марош Шефчович. Очакванията са от България "да започнат задълбочени дискусии за промяната на енергийния пейзаж в Югоизточна Европа и енергийните алтернативи за региона". Срещата на върха в енергетиката бе анонсирана от премиера Бойко Борисов преди няколко седмици. Според предварителната информация в София пристига вицепрезидентът Шефчович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай