Агромах започна ремонт на ключови улици в Пловдив

Агромах започна ремонт на ключови улици в Пловдив | StandartNews.com

На 12 юли кметът на Пловдив Иван Тотев и изпълнителният директор на Агромах Виктор Велев направиха символична първа копка на проект за подобряване на градската среда в Пловдив.

Проектът обхваща ключов район от гледна точка на културно-историческото наследство на града. Къщата на Иван Страцимир и Източната порта са само една част от културната инфраструктура, която попада в този проект.
Агромах трябва да изпълни реконструкция и рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на улиците „Стойчо Мушанов", „Макгахан" (в участъка от ул. „Митрополит Панарет" до ул. „Ген. Скобелев"), „Ген. Скобелев", „Пулпудева", „Козлодуй", „Брестовица", „Цар Иван Страцимир".

Проектът включва и благоустрояване и озеленяване с изграждане на детски площадки и на спортни площадки в междублоковите пространства, рехабилитация на улици и прилежащите им тротоари и ново улично осветление и на други пловдивски улици. Изцяло възстановени ще бъдат ул. „Балкан", „Мортагон", и отсечка от „Княз Черказки".
„Осъзнаваме важността на този проект, предвид местоположението му и фактът, че през 2019 г. Пловдив ще бъде Европейска столица на културата. Обезпечили сме проекта с достатъчно ресурс, така че да го завършим безпрепятствено и в срок", заяви Виктор Велев.

Договорът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014 – 2020, чрез Европейския фонд за регионално развитие и е част от проекта „Подобряване на градската среда в община Пловдив".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай