АЕЦ "Козлодуй" отваря врати

АЕЦ "Козлодуй" отваря врати | StandartNews.com

Ден на отворените врати организира АЕЦ "Козлодуй" в събота, 11 юни, съобщиха от Първа атомна. Посещенията за разглеждане на двата хилядника - 5-и или 6-и блок, ще стават само срещу предварително записване.

Записванията могат да се направят на телефон 0973 7 28 30 - за посещение на блок 5, а на 0973 7 40 16 - за блок 6, уточняват от АЕЦ. Телефоните ще бъдат отворени за записване на желаещите от днес, 6 юни, до четвъртък, 9 юни, включително, само от 13,30 ч. до 15,30 ч.

За посещения ще се сформират групи от по 20 души до запълване на местата в тях. Часовете за влизане в АЕЦ са от 9 до 15 часа в Деня на отворените врати, през половин час.

Посещенията ще започват от Информационния център на АЕЦ "Козлодуй", намиращ се на площадката на атомната централа. Самото достигане до Информационния център ще става с осигурените от АЕЦ безплатни автобуси. От гр. Козлодуй автобусите ще тръгват към АЕЦ на всеки кръгъл час от 8 до 14 ч. от спирка "Бриз". За пристигналите с лични коли ще има автобуси, които ще тръгват от 8 до 15 ч. от паркинга на Контролно-пропускателния пункт на АЕЦ, от страната на гр. Козлодуй.

Посетителите трябва да имат предвид, че един час преди часа за посещение, за който са записани, трябва да се регистрират с документ за самоличност в Информационния център на АЕЦ. Децата до 16-годишна възраст задължително трябва да са с пълнолетен придружител.

Наред с разглеждането на командна и машинна зала на хилядамегаватовите 5-и или 6-и блок, където водачи ще бъдат експерти от АЕЦ, в програмата за посетителите са включени и демонстрации на работа с противопожарна техника и на измервания с мобилната лаборатория за мониторинг на околната среда.

За допълнителна информация от АЕЦ са посочили телефоните 0973 7 21 00 и 0973 7 27 68.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай