Четвъртък,

Адемов атакува кабинета. На кой бизнес готви капан

От: Редактор -
412
Адемов атакува кабинета. На кой бизнес готви капан
A
A
A

Правителството да се занимава с реалните проблеми на хората, а не толкова с изчегъртване и кадрови решения. Този апел отправи в "Денят започва" депутатът от ДПС Хасан Адемов.

Той призова управляващите да се заемат спешно с проблемите на болниците, общините, манастирите и всички обществени организации, които са на небитов ток.

"Над 40% от разходите на общинските болници отиват за високите сметки. Трябва да се действа бързо, не да говорят, че трябва да сменят членовете на КЕВР." - подчерта Адемов.

Той допълни, че увеличението на минималния осигурителен доход ще засегне малкия и среден бизнес, които са най-пострадали от кризата.

Според Адемов действията на управляващите не помагат за разрешаването на проблемите, предизвикани от кризите у нас, тъй като се набелязват мерки, чието изпълнение изисква време, а хората имат нужда от спешна реакция на натрупаните проблеми.

"БСП е носител на социалния вектор в управлението и очакванията са социалната защита да е по-висока отколкото при ГЕРБ, но това не можем да го видим при заложения бюджет." - изтъкна Адемов.

По думите му не е ясно дали управляващите ще успеят да усвоят заложените инвестиционни разходи от 8 млрд. лева, с които разчитат да компенсират високите цени на енергоносителите, тъй като няма изготвени проекти за тях.

Адемов напомни, че през 2024 България цели да влезе в еврозоната, а там критериите за дефицит са значително по-ниски.

"България във вътрешен план трябва да си свърши работата. При тези макроикономически показатели трудно можем да говорим за стабилен преход към еврозоната" - изтъкна той.

Хасан Адемов заяви още, че управляващите са заложили голямо увеличение на разходите за пенсии, но ефектът от него няма да се усети значително от пенсионерите.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички