Петък,

Адам Фъргюсън оглавява продуктовия маркетинг на Nokia

От: Иван Ватахов -
110
Адам Фъргюсън оглавява продуктовия маркетинг на Nokia
A
A
A

Компанията HMD Global обявяви назначаването на Адам Фъргюсън за ръководител на продуктовия маркетинг на компанията. Фъргюсън притежава богат опит в сферата на бързооборотни стоки – оглавявал е маркетинга на OnePlus за Европа и е заемал високи постове в маркетинг отделите на компани като EE, Nestle и Unilever.

Той ще отговаря за цялостната маркетингова стратегия на HMD Global за пълното портфолио от смартфони и телефони Nokia.

Назначението му идва съвсем скоро след това на Стивън Тейлър, който се присъедини към компанията като главен маркетинг директор. HMD Global неслучайно обогатява лидерския си екип в периода около представянето на няколко нови продукта с марката Nokia. Фъргюсън ще докладва директно на Тейлър в хода на разработването на дългосрочната стратегия за развитие на портфолиото от телефони Nokia.

Адам Фъргюсън, ръководител на продуктовия маркетинг, HMD Global:

„Като почитател на мобилните технологии, с удоволствие се присъединявам към HMD Global, домът на телефоните на Nokia. Няма много устройства, които пленяват аудиторията и предизвикват такава лоялност, както го правят телефоните Nokia. Очаквам с нетърпение да допринеса за обогатяването на това наследство и заедно да продължим да предлагаме на феновете онова, което са свикнали да очакват - най-доброто в качествения дизайн и последните технологии на достъпна цена. “

Стивън Тейлър, главен маркетинг директор, HMD Global:

„Нямам търпение с Адам да започнем работа в тясно сътрудничество и съм уверен, че екипът ще има какво да почерпи от неговия опит. Той е всеотдаен към бранда маркетинг лидер с богат опит в някои от водещите компании в индустрията на бързооборотните стоки, телекомуникациите и потребителските технологии, което несъмнено ще помогне да разгърнем нашата продуктова маркетингова стратегия в нови и вълнуващи направления.“

Адам Фъргюсън се присъединява към HMD Global във вълнуващ за компанията период, непосредствено след представянето на първия  смартфон Nokia с 5G - Nokia 8.3 5G. Устройството е с най-голям брой 5G радиочестотни ленти сред останалите 5G смартфони и с това може да осигури наистина глобално покритие с по-бързи връзки. С това HMD Global утвърждава ангажимента си да предлага неподвластни на времето устройства, за да отговори на нуждите на своите клиенти по целия свят.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички