7 локомотива на ден не достигат в БДЖ

7 локомотива на ден не достигат в БДЖ | StandartNews.com

Не ни достигат по 7-8 локомотива на ден за пътническите превози. Това заяви изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Християн Кръстев пред БНТ. В програмата за оздравяване обаче не се предвижда закупуване на нови локомотиви, а на цели мотрисни композиции, което ще направи услугата много по-комфортна, коментира Кръстев. Компанията вече е започнала подготовка на обществена поръчка за покупка на влаковете, която трябва да приключи до края на годината, обясни Кръстев. Няма да има съкращения на персонал, коментира още Кръстев и добави, че ще се освобождават само пенсионери от системата.

Пощенска марка за 40 години

от пускането на I блок на АЕЦ "Козлодуй" ще бъде пусната във вторник. На събитието ще присъстват министрите на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и на транспорта Данаил Папазов. Тиражът на марките по повод юбилея на Първа атомна е 11 хиляди бройки. Церемонията по пускането й в употреба ще се състои днес от 11 ч в Музея на съобщенията в София на ул. "Гурко" 6.

Ремонт съкращава пътя София-Мездра с 15 минути

След приключване на ремонтите по жп линията София-Мездра времето за пътуване ще бъде намалено с 15 минути, а до Враца ще се пътува с 25 минути по-малко. Това заяви транспортният министър Данаил Папазов, който инспектира ремонтиращите се участъци по жп линията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай