253 къщи за гости са в нарушение

На 158 проекта е наложена санкция от ДФЗ

253 къщи за гости са в нарушение | StandartNews.com

Държавен фонд "Земеделие" откри нарушения при 253 къщи за гости. Започнатите производства са за общо 46,4 млн. лв. От тях 158 проекта са с наложена пълна санкция от 100% за общо 43,1 млн. лв. Останалите 95 проекта са с частична санкция, която възлиза на 3,3 млн. лв.
Едва на 23 от проектите не е наложена никаква санкция.

От ДФЗ съобщават, че от проверените през юни 288 проекта за къщи за гости по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. към момента са обработени резултатите за 276 от тях.

Санкциите, които ДФ "Земеделие" налага, са в резултат на събраната информация по време на проверките от страна на ДФ "Земеделие" и са в съответствие с "Правила за определяне на размера на подлежащата на възстановяване безвъзмездна финансова помощ при установени нарушения по чл. 27, ал. 6 и 7 от ЗПЗП по мерките на ПРСР 2007-2013г.".

Най-честите констатирани нарушения при проектите за къщи за гости са свързани с неизпълнение на показателите на одобрения бизнес план - неизпълнение на реализираните приходи от подпомогнатата дейност, неизпълнение на ангажимента за създаване на нови работни места, липса на активи, за които е изплатена субсидията, както и изкуствено създадени условия за получаване на предимство в противоречие с целите на мярката.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай