200 бранда на 40-то издание на „Арена на красотата“

Повече от 200 бранда и над 90 фирми изложители ще представят най-актуалните тенденции

200 бранда на 40-то издание на „Арена на красотата“ | StandartNews.com

От 27 до 29 септември в Интер Експо Център София (ИЕЦ) ще се проведе 40-то издание на единственото специализирано В2В изложение в България и едно от водещите събития на бюти пазара на Балканите. 

Повече от 200 бранда и над 90 фирми изложители ще представят най-актуалните тенденции, нови техники и бизнес насоки в козметиката, грима, фризьорството, нейл арт, уелнес и СПА и здравословните продукти.

„Очакваме да се запознаем с най-новите продукти на израелски и италиански производители, подготвяме корейски павилион с 10 компании, четири от водещите български производители, 7 производители от Русия и вносители на козметика от над 30 държави – сподели организаторът на мащабното събитие Красимира Краева. – Програмата през трите дни включва майсторски класове, работни срещи и тематични семинари, които да надградят уменията на професионалистите в различните сектори на бюти индустрията. Новите акценти са много и с всяка идваща година са все по-атрактивни, а българските артисти са на световно ниво. Щастлива съм, че и тази година ще покажем топ тенденциите, най-новите продукти и богата международна практика. Вярвам, че всеки участник и посетител ще има възможност да вземе максимум полезен опит за своята работа.“

Участници в международен шампионат в нейл арт категории, както и дебютанти, които никога не са се състезавали в регионални, национални или международни шампионати в нейл арт категории, ще представят своите умения в Нейл Олимпик България. Международното състезание ще се проведе в трите дни на изложението, а участниците ще се състезават в 12 категории.

Семинарната програма на „Арена на красотата 2019“ ще представи три ключови лекции за професионалистите в бранша още в първия ден на събитието. Общите европейски козметични стандарти ще бъдат представени от Асоциацията на малките и средните предприятия от индустрията за здраве и красота – АМСПИКЗ. Лина Маймарова - член на УС АМСПИКЗ и  собственик на Lidera Group, ще разгледа най-новите очаквания и изменения и как стандартът ще повлияе на работата в сектора. Подробно за Европейския стандарт “Управление и качество на услугите, предоставяни от професионални центрове за красота” ще говори Камелия Миланова - експерт в сектор „Основополагащи стандарти, околна среда и услуги”, БИС.

Как да достигнем до следващото поколение клиенти? Как да привлечем тийнейджърите в своя спа център и да ги направим наши лоялни клиенти? – това са въпросите, на които отговор ще даде Лизи Бат, гост лектор от Великобритания. Тя има близо 20 години опит в бюти терапиите и е работила с луксозни марки и продукти. В продължение на 13 години Лизи Бат е работила като старши спа терапевт в Nuffield Health and Fitness в Донкастър и Честърфийлд.

„Вече повече от 20 години за нас основно събитие за годината е участието ни на „Арена на красотата“. Това е форум, който събира фирмите, експертите и има международно присъствие. Очаквам да бъдат представени тенденциите в сектора, който е един изключително динамично развиващ се пазар. Естествено това е навлизането на технологиите. Започва ориентиране към персонализиране на грижата. Друга тенденция, която мога да определя, е изработването на експертни процедури на база консултации и персонализирана грижа. На фона на десоциализирането на обществото моето лично мнение е, че персоналната грижа, личното внимание, експертният подход ще бъдат успешните практики.“

Изключителни отстъпки и подаръци за посетителите и тази година ще предоставят фирмите изложители. На щандовете ще бъдат демонстрирани новите линии на водещи марки – козметика, грим, маникюр и педикюр, както и нови уреди за поддържане на хармонично тяло и балансиран начин на живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай