1,2 млн. евро за стипендии за млади учени от Фондация УниКредит

Подкрепата е за млади европейски таланти

1,2 млн. евро за стипендии за млади учени от Фондация УниКредит | StandartNews.com

Фондация УниКредит още веднъж стартира няколко конкурса, насочени към подкрепа на млади европейски таланти в областта на научните изследвания и проучвания. Това включва 8 покани за 32 стипендии и аспирантури, възлизащи общо на повече от 1.2 млн. евро. 

Маурицио Берета, председател на Фондация УниКредит, коментира: „Въпреки настоящата предизвикателна ситуация, която изисква големи усилия за справянето с глобалната пандемия, УниКредит продължава своя ангажимент към подпомагането на изследвания и проучвания в областта на икономиката и финансите чрез редица покани за конкурси, както и увеличава общия брой на наличните стипендии. Тези стипендии дават възможност на фондацията да подпомага най-добрите студенти в тяхното обучение в чужбина чрез финансиране на докторантски и магистърски програми и кратък престой с научна цел, както и за популяризиране на научните изследвания, развитието на талантите и привличането на най-подготвените хора обратно в Европа.“

Предложените стипендии и аспирантури включват:

Три стипендии Marco Fanno и две стипендии Crivelli Europe за студенти по икономика или финанси, които биха искали да вземат докторска степен при обучение в чужбина през 2022-2023 академична година. Тези стипендии са годишни и се възобновяват през втората година. Годишната брутна сума на всяка стипендия възлиза на 32 500 евро.

Четири стипендии „Модилиани“ за научни изследвания, предоставени на най-добрите проекти за изследвания в областта на икономиката и финансите, възлизащи бруто на 10 000 евро годишно за две години с основна цел подпомагане на научните изследвания в Европа чрез увеличаване на сътрудничеството между университетите. 

Три аспирантури „Фосколо“ в най-добри университети в Европа, предложени за седми път до трите най-добри факултета по икономика или финанси, или институти за проучвания на пазара на труда по отношение на аспирантурите през 2021/2022 г. Основната цел на този конкурс е да привлече и задържи най-добрите млади икономисти в Европа, които провеждат своите изследвания в чужбина. Фондацията ще изплаща годишно брутна сума от 50 000 евро на факултетите, които спечелят дадено изследване като добавка към възнаграждението, предлагано на избрания кандидат от печелившия факултет. Аспирантурата ще стартира на 1 октомври 2022 г. и ще бъде с продължителност от три години.

Списъкът с грантове включва и стартирането на конкурси по програмата за международен обмен за учене в чужбина, която тази година е в своето единадесето издание и която дава възможност за обучение от три до шест месеца в чужбина във всеки университет в държавите, в които работи УниКредит. Освен това се предвиждат пет награди за кандидати за доктори на науките и дипломирани доктори по икономика и финанси, които ще посетят европейския кариерен панаир за икономисти в Барселона през декември 2021 г.

Последно, тази година освен три аспирантури „Марко Фано“ с брутна стойност от 45 000 евро всяка, Фондация УниКредит ще отпусне две стипендии Сакомани за 2021 г. с брутна стойност от 65 000 евро – всяка за период от две години, целящи да подкрепят европейски студенти, които желаят да специализират в областите на финансите, международната икономика или паричната политика.

За повече информация, посетете страницата на Фондация УниКредит -  UniCredit Foundation website.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай