10 причини защо Ви е необходим уеб сайт

Ако искате сте конкурентни на днешния постоянно променящ се пазар се нуждаете от ясно изразено онлайн присъствие

10 причини защо Ви е необходим уеб сайт | StandartNews.com

Няма никакво съмнение, че ако искате да се конкурирате на днешния постоянно променящ се пазар се нуждаете от ясно изразено онлайн присъствие. Това означава, не само Facebook и Instagram страници, ами добре изглеждащ и функционален уеб сайт, оптимизиран за търсачките по ключови думи и изобщо добре обмислена цялостна маркетингова стратегия. Защо Ви е необходимо всичко това? Краткият отговор е, защото Вашите потребители са вече онлайн и търсят продукти и услуги като Вашите. Според статистики, средният потребител ще се консултира с 10.4 източника, преди да направи покупка. Според Григор Павлов SEO специалист и управител на уеб агенция SEO Web Design разходите, вложени в дигитален маркетинг надскачат тези, направени за традиционен маркетинг понякога в пъти.

Ако имате местен бизнес е необходимо да имате уеб сайт, който да е добре брандиран и социални мрежи, които да популяризират дейността Ви. Ако трябва да ги степенуваме по важност, то уеб сайтът има по-голямо значение, така че усилията Ви би трябвало да са насочени към него. Ако имате стар сайт, който не изглежда много добре, помислете, дали не е време да го направите по-достъпен за мобилни устройства и да го осъвремените. Статистиката показва, че 9 от 10 потребители не биха посетили втори път уеб сайт, който изглежда лошо, накарал ги е да чакат да зареди, не са успели да намерят това, което им трябва, имало е снимки или таблици, които не зареждат или някоя от функционалностите му не е работела правилно. Процентът на хората пък които не биха се доверили на бизнес без уеб сайт е 30%.

Всички тези данни сигурно са Ви отговорили частично защо Ви е необходим сайт. А ако той е добре направен, вероятността да превърнете посетителите в клиенти е огромна.

  • Необходимо е да имате добра контактна информация

Повечето хора, когато искат да посетят някакъв магазин или бизнес му проверяват работното време и адреса. Предвид това, че почти всички използват интернет, това е и мястото където хората търсят тази информация. Ако на Вашия уеб сайт не присъства това, много е възможно хората да предпочетат да посетят Ваш конкурент, който е предоставил ясни указания. Освен това, на всеки сайт трябва да има ясно показано какво предлага този бизнес - продукти, услуги, доставки, дори кои са служителите му и тн. Така бизнесът изглежда сериозен и хората посещавайки страницата могат да си набавят информацията, която им е необходима.

  • Трябва Вашият уеб сайт да е откриваем през търсачките, като Google

С тази дейност се занимава SEO оптимизацията. Хората много рядко помнят адресите на уеб сайтовете, които им трябват. Много често, те даже не знаят какво точно търсят и влизат в Google за да въведат някакви ключови думи, по които търсачка да им покаже свързани резултати, тоест списък с уеб сайтове. Ако Вашият сайт не излиза на предни позиции е много вероятно, хората изобщо да не го посетят. SEO оптимизацията прави точно това, помага на уеб сайтовете да са по-откриваеми при заявки в търсачките.

  • Търсенията в Google са еднакви

Колкото и странно да звучи, хората търсят продукти и услуги по един и същи начин и използват сходни термини. Ако на някой му е нужен комплект моливи, много вероятно е той да въведе „магазин за моливи“ или „ цветни моливи“. Освен това, ако магазинът не прави доставки или става въпрос за някоя услуга, която не може да бъде предоставена дигитално, то тогава хората ще изберат, тази, която се намира най-близко до тяхното местоположение. Поради тази причина и локалната оптимизация (локалното SEO) е толкова важно, за всеки бизнес. Близо 90% от хората, които проверяват работното време и контактите на малките локални бизнеси ги посещават в рамките на 24 часа.

  • Уеб сайтът ще Ви помогне да изглеждате по-надеждни

Всеки клиент преди да направи покупка, проверява, дали може да има вяра на магазина. В противен случай, той ще се осъмни в качеството на стоката или услугата, за която плаща. За изграждането на тази  сигурност, първите впечатления играят огромна роля. 57% няма да препоръчат през уеб сайт с лош дизайн, точно защото не им е вдъхнал сигурност.

Наличието на професионално проектиран, задълбочен и лесен за използване уеб сайт може да Ви помогне по-лесно да съобщите на потенциалните клиенти, че сте уважавана организация, с която те биха искали да правят бизнес.

  • SEO оптимизацията е ефективна маркетингова стратегия

Истината е, че всяка компания иска да има висока печалба. Що се отнася до маркетинга, наличието на сайт, който е SEO оптимизиран за търсачките, може да бъде една от най-рентабилните маркетингови стратегии.

  • Google класира местния бизнес по-високо, когато търсещите използват мобилните си устройства

Google приема, че потребител, който търси продукт или услуга през мобилния си телефон, е най-вероятно в движение и търси бизнес в непосредствена близост. Заради това, търсачката приоритизира по-близките фирми и магазини. Наличието на фирмен уеб сайт, който е оптимизиран за мобилни устройства, Ви дава шансът да се възползвате от преференциалното третиране на Google и да се покажете по-висока позиция на страницата с резултати. Това на практика означава повече клиенти и по-висока печалба.

  • Вашият уеб сайт работи работи 24/7

За разлика от Вашия бизнес, който най-вероятно не оперира или не комуникира с клиенти след извънработно време, Вашият уебсайт остава отворен 24 часа на ден, 7 дни в седмицата. Това означава, че дори когато Вашият персонал почива, уеб сайтът Ви е достъпен и може да предостави полезна информация. Клиентите могат да правят поръчки и да задават въпроси.

  • Конкурентите Ви имат уеб сайтове

Данните показват, че 64% от малките бизнеси вече имат изградени уеб сайтове. В тази ситуация е много вероятно почти всички ваши конкуренти да са се погрижили за онлайн присъствието си. Ако не го направите и Вие, няма да бъдете конкурентоспособни.

  • Уеб сайтът ще Ви помогне да увеличите приходите си

Ако се надявате да разширите бизнеса си и да привлечете нови клиенти, създаването на сайт е важна стратегия. Малките фирми, които експериментират с пускането на уеб сайт и следят промените внимателно, са доволни от успеха. Проучванията на уеб сайтове на малкия бизнес показват, че 81%  от компаниите, които изграждат първите си сайтове, наблюдават растеж на бизнеса си.

  • Сайтът позволява да усъвършенствате марката и имиджа

Всяка компания има своя уникалност, която трябва да бъде показана. Уеб сайтът е добро място, където да се акцентира именно на нея.Той заедно със страниците в социалните медии, оформя изображението на вашата компания и носи принос на обществеността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай