Съдът обяви ТВ7 в несъстоятелност

Съдът обяви ТВ7 в несъстоятелност | StandartNews.com

Софийският градски съд обяви със свое решение от 10 май в несъстоятелност дружеството "ТВ Седем" ЕАД, което притежава канала ТВ7, някога собственост на банкера Цветан Василев. Магистратите са преценили, че компанията не може да изкарва достатъчно пари, за да погасява задълженията си за милиони към Корпоративна търговска банка, също мажоритарна собственост на Василев, и към продуцентски компании за изработени от тях тв продукти. Като дата за неплатежоспособността на фирмата е приета 31 декември 2015 г.

За временен синдик на дружеството е назначен Иво Георгиев срещу месечно заплащане от 1000 лева. Той трябва да организира насроченото от съда за 7 юни първо събрание на кредиторите, на което трябва да се избере постоянен синдик и да се сформира комитет на кредиторите.

Делото за производство по несъстоятелност срещу ТВ7 беше открито от компанията "Ноу Фрейм медиа" на евродепутата и бивш шеф на тв канала Николай Бареков. Неговият иск бе отхвърлен, но впоследствие претенции срещу телевизията предявиха редица продуцентски компании, които са създавали тв предавания за канала. Най-голямо е задължението на телевизията към КТБ, от която медията е теглила кредит за близо 2,377 млн. евро.

Съдът е установил, че телевизията към момента разполага с автомобили и оборудване за 1,874 млн. лв. и едва 125 хил. лв. в брой.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай