Плевнелиев: Продаваме пилешко месо на Катар до два месеца

Плевнелиев: Продаваме пилешко месо на Катар до два месеца | StandartNews.com

София. "Ще видим много скоро първа търговска сделка за продажба на пилешко месо в Катар. Очаква се до два месеца да започнат доставките. Виждаме възможност и за млечни продукти - българско сирене, кашкавал, също така мед и месо. Очакваме и еднократни сделки". Това заяви президентът Росен Плевнелие в последния ден от визитата си в Катар.

 

По думте му освен заявеният вече интерес за някои българо-катарски проекти в областта на земеделието, производството на храни, туризъм, недвижими имоти и строителство, е отбелязано и за намерения за инвестиции в минната индустрия.

 

"Специален интерес има в минната индустрия. Може да е мед, може да е злато, може да са други метали, е отрасъл, ориентиран към бъдещето. Катар е стратегически инвеститор, който търси съвместни производства, директни концесии и инвестиции в България", подчерта Плевнелиев, цитиран от "Дарик".

 

"Катар Холдинг" е навярно най-важният инвеститор на емирството в чужбина. Холдингът инвестира в стратегически международни проекти от 2006 година. В момента холдингът работи в над три страни по света като най-популярни са инвестициите в британската банка Барклис и луксозният ритейлър Хародс. Миналата година "Катар Холдинг" продаде своя дял в размер на 10 процента от автомобилната компания "Порше".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай