Четвъртък,

Зимата идва! Сняг от понеделник, живакът пада до 1 градус

От: Администратор -
Зимата идва! Сняг от понеделник, живакът пада до 1 градус
A
A
A

Предимно облачно, със слаби превалявания остава времето през следващите дни. От понеделник обаче става студено.

През нощта срещу понеделник от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, а от северозапад ще завали дъжд, като в понеделник преди обед валежите ще обхванат по-голямата част от страната.

По високите западни полета и в Предбалкана дъждът ще преминава в сняг.

С голяма вероятност сняг ще вали и в района на София, като е възможно и образуване на временна снежна покривка.

В ранния следобед в понеделник температурите ще бъдат от 1 до 3 градуса по високите полета, включително в София, от 6 до 9 в Дунавската равнина и Тракия и до около десет градуса в крайните южни и югоизточни райони.

След обяд преваляванията над северозападните и югозападни райони ще отслабват и спират, но в централните и източни части ще продължат до вторник преди обяд.

Вечерта срещу вторник ще се усили и вятърът - в западните части на страната умерен от северозапад, а в Източна България - силен от север. Там са възможни и бурни пориви, а по старопланинските проходи ще се създаде сложна зимна обстановка.

Количествата и видът валеж предстои да бъде доуточняван в следващите дни, но това, което е сигурно, е че в началото на следващата седмица предстои чувствително понижение на температурите.

Във вторник ще бъде студено, с дневни температури от нула до плюс 2-3 градуса по високите полета на запад, до 6-7 градуса в низините, където ще духа умерен и временно силен северозападен вятър.

Над Западна България облачността ще бъде променлива, до незначителна, а на изток ще бъде облачно, със слаби превалявания по Черноморието.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com