Важни промени в движението в София заради ремонти

Важни промени в движението в София заради ремонти | StandartNews.com

Нова организация на движението в различни части на София е в сила за днес (неделя) и понеделник - 5 и 6 август.

Във връзка с реконструкцията на трамваен релсов път по бул. „България" от 00.00 часа до 12.00 часа на 05.08.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства, както следва:

- през кръстовище бул. „България" - бул. „акад. Иван Гешов" - бул. „Петко Тодоров", в направление от бул. „акад. Иван Гешов" към бул. „Петко Тодоров" и от бул. „Петко Тодоров" към бул. „акад. Иван Гешов";

- по крайна лява пътна лента от пътното платно на бул. „акад. Иван Гешов", в участък от 70 м преди бул. „България", в посока бул. „Петко Тодоров".

- От 00.00 часа на 06.08.2018 г. до 24.00 часа на 16.08.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства, както следва:

- по крайна лява пътна лента от пътното платно на бул. „България", в участък от 290 м преди бул. „Петко Тодоров" и в участък от 290 м след бул. „Петко Тодоров", в посока бул. „Черни връх".

- по крайна лява пътна лента от пътното платно на бул. „България", в участък от 290 м преди бул. „акад. Иван Гешов" и в участък от 290 м след бул. „акад. Иван Гешов", в посока бул. „Гоце Делчев".

От 00.00 часа до 12.00 часа на 5 август градският транспорт ще се движи по променен маршрут.

Тролейбусите, обслужващи линия №8, ще се движат до ВМА;

Автобусите от линия № 64 в посока Център по хигиена ще се движат по следния маршрут: от Зоопарка до кръстовище бул. "България"/бул. "Гоце Делчев", наляво по бул. "Гоце Делчев", надясно по ул. "Дойран", ул. "Кюстендил", ул. "Отечество", ул. "Григор Начевич" и наляво по бул. "Акад. Ив. Ев. Гешов" до маршрута до Център по хигиена.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусните от линия № 76 в посока ж.к. Гоце Делчев ще се движат по следния маршрут: от ж.к. Младост 4 по маршрута до кръстовище бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"/бул. "Черни връх", наляво по бул. "Черни връх", надясно по бул. "Арсеналски", ул. "Бяла черква" и наляво по бул. "Петко Ю. Тодоров" до маршрута до ж.к. Гоце Делчев.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусите, обслужващи линия № 83 в посока Илиянци ще се движат от Зоопарка по маршрута до кръстовище бул. "България"/бул. "Гоце Делчев", направо по бул. "Гоце Делчев", надясно по ул. "Дойран", ул. "Кюстендил", ул. "Отечество", ул. "Григор Начевич" и наляво по бул. "Акад. Ив. Ев. Гешов" до маршрута до Илиянци.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусите от линия № 102:

- в посока ж.к. Овча купел: от Студентски град по маршрута до кръстовище бул. "Свети Наум"/бул. "Арсеналски", надясно по бул. "Черни връх", наляво по бул. "България" и надясно по бул. "Акад. Ив. Ев. Гешов" по маршрута до ж.к. Овча купел;

- в посока Студентски град: от ж.к. Овча купел по маршрута до кръстовище бул. "Акад. Ив. Ев. Гешов"/ул. "Св. Георги Софийски", наляво по ул. "Св. Георги Софийски", по временната пътна връзка, надясно по бул. "Пенчо Славейков", бул. "България", надясно по бул. "Черни връх" и наляво по бул. "Свети Наум" по маршрута.

- Автобусите от линия № 604 в посока гара Искър: от УМБАЛСМ "Пирогов" - локалното платно на бул. "Ген. Тотлебен", надясно по ул. "Константин Иречек", наляво по ул. "Св. Георги Софийски", по временната пътна връзка, надясно по бул. "Пенчо Славейков" и по бул. "България" по маршрута до гара Искър.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусите, обслужващи нощна автобусна линия 4 ще се движат по променен маршрут само в посока ж.к. Гоце Делчев: от бул. "Пенчо П. Славейков" надясно по бул. "България" и по маршрута.

От 00.00 часа на 6 август до 24.00 часа на 16 август се променя маршрутът на трамвайна линия 7 и автобусна линия 304.

Трамвайна линия № 7 – в посока ж.к. „Борово" ще се движи от кръстовището на бул. „България" и бул. „Витоша", направо по бул. „Витоша", по трасето на трамвайни линии №№ 1 и 6 до ж.к. „Иван Вазов" – двупосочно.

Заместващата автобусна линия № 7 ТМ ще се движи от Национален исторически музей по Околовръстен път през пътен възел „детелина" по бул. "България" до бул. "Витоша", наляво по булевард "Витоша", наляво по бул. "Патриарх Евтимий", наляво по бул. "Ген. Скобелев" през подлеза на НДК, по бул. „Проф. Фритьоф Нансен", надясно по бул. "Пенчо Славейков", наляво по бул. "Витоша" и по бул. "България" и по маршрута си до НИМ.

Автобусите от линии № 7-ТМ ще спират на:

- всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки;

- на двупосочната трамвайна спирка с кодове 0356 и 0357 "Бул. Пенчо Славейков" на бул. "Витоша";

- на разкритата временна спирка с код 6478 "НДК" на бул. "Витоша" в посока бул. "Патриарх Евтимий" зад съществуващата трамвайна спирка;

- на временна двупосочна спирка с кодове 6233 и 6226 "Ж.к. Мотописта" в района на пешеходния подлез.

Автобусите, обслужващи линия № 304, ще се движат:

- в посока ж.к. Дружба 2: от Национален исторически музей /НИМ/ по Околовръстен път през пътен възел „детелина" по бул. "България" до бул. "Витоша", наляво по бул. "Витоша", надясно по бул. "Пенчо Славейков" и направо по бул. "България" и по маршрута до ж.к. Дружба 2;

- в посока НИМ: от бул. "България" надясно по бул. "Пенчо Славейков", наляво по бул. "Витоша", надясно по бул. "България" и по маршрута си до НИМ.

Автобусите от линии № 304 ще спират:

- на всички съществуващи автобусни спирки по бул. "България" в участъка от бул. "Витоша" до Околовръстен път;

- на временна спирка с код 6229 "Бул. Пенчо Славейков" на бул. "Пенчо Славейков" на 30 м след десния завой от бул. "Витоша" в посока ж.к. Дружба 2;

- на трамвайната спирка с код 0356 "Бул. Пенчо Славейков" на бул. "Витоша" в посока НИМ;

- на временната двупосочна спирка с кодове 6233 и 6226 "Ж.к. Мотописта" в района на пешеходния подлез за временната автобусна линия № 7-ТМ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай