Варна вече е под блокада

Варна вече е под блокада | StandartNews.com

Драконовските мерки за сигурност заради пристигането на европейските лидери и турския президент започват още от летището във Варна. По-късно около обед ще започне най-видимата подготовка за това, което ще се случи в морската столица.

А неофициалната подготовка за срещата е започнала още преди десет дни. По информация на NOVA от толкова време във Варна има хора от турските тайни служби, които работят с българските си колеги, за да гарантират безопасността на Ердоган.

Първо в морската ни столица ще пристигне Доналд Туск, а по-късно и Жан-Клод Юнкер. Последен ще пристигне турският президент Ердоган. Той ще пристигне у нас с антураж, пътуващ в два самолета, включващ охрана и дори личен готвач, който да проверява храната му.

Очаква се трасетата, по които ще минат гостите до резиденция Евксиноград, да станат ясни в последния момент. От МВР уверяват, че са взети всички мерки за сигурност, но не искат да съобщават точния маршрут.

Властите уверяват, че шофьорите няма да бъдат подложени на крайни ситуации. Пропускателният режим ще бъде такъв, че да се осигуря нормална проходимост в града. От ранния следобед се очаква да има патрулни коли, полицаи и регулировчици на основните кръстовища във Варна. Служители на МВР са командировани от цялата страна в морската столица, за да гарантират сигурността.

Освен това се готвят и два протеста по повод височайшата визита. Единия протест е на партия „Възраждане" на площад „Независимост" от 12:00. Освен това „Да, България" и ДСБ организират флашмоб пред катедралата от 12:30, за да изразят позиция срещу реакцията и поведението на Бойко Борисов спрямо турския президент и неговата политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай