Спасителна акция: Младежи са в снежен капан под Бузлуджа

Спасителна акция: Младежи са в снежен капан под Бузлуджа | StandartNews.com

Осем младежи с три автомобила са попаднали в снежен капан под връх Бузлуджа, съобщава от Районната пътна служба в Казанлък.

Сигнал за това е подаден около 05:00 ч. тази сутрин. Към мястото е изпратен автомобил на местната противопожарна служба, който обаче също е закъсал в снега.

До младежите на този етап все още не е стигнал никой, но е установено тяхното местонахождение. С тях поддържа непрекъснато връзка директорът на областното пътно управление Илия Златев.

На Шипка и Бузлуджа освен снега, има и силен вятър, заради което се образуват снегонавявания и преспи, което затруднява и спасителната акция.

Младежите се намират на 700 метра до скулптурата „Факлите", която е по-близо до паметника на Бузлуджа, отколкото до Шипка, затова противопожарният автомобил на практика няма шанс да стигне до тях, тъй като е на разстояние от 12 километра.

Към Шипка и „Факлите" пътува трактор, с който да се проправи път и да се стигне до младежите, за да бъдат изтеглени поетапно. След това ще стане ясно и как ще бъде изтеглен закъсалият противопожарен автомобил. Огнеборците обаче са на топло, в заведение в близост.

Предупреждението към водачите е да тръгват подготвени при зимни условия и да не пренебрегват съобщенията от Пътната агенция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай