Понеделник,

Спасителна акция: Младежи са в снежен капан под Бузлуджа

От: Администратор -
Спасителна акция: Младежи са в снежен капан под Бузлуджа
A
A
A

Осем младежи с три автомобила са попаднали в снежен капан под връх Бузлуджа, съобщава от Районната пътна служба в Казанлък.

Сигнал за това е подаден около 05:00 ч. тази сутрин. Към мястото е изпратен автомобил на местната противопожарна служба, който обаче също е закъсал в снега.

До младежите на този етап все още не е стигнал никой, но е установено тяхното местонахождение. С тях поддържа непрекъснато връзка директорът на областното пътно управление Илия Златев.

На Шипка и Бузлуджа освен снега, има и силен вятър, заради което се образуват снегонавявания и преспи, което затруднява и спасителната акция.

Младежите се намират на 700 метра до скулптурата „Факлите", която е по-близо до паметника на Бузлуджа, отколкото до Шипка, затова противопожарният автомобил на практика няма шанс да стигне до тях, тъй като е на разстояние от 12 километра.

Към Шипка и „Факлите" пътува трактор, с който да се проправи път и да се стигне до младежите, за да бъдат изтеглени поетапно. След това ще стане ясно и как ще бъде изтеглен закъсалият противопожарен автомобил. Огнеборците обаче са на топло, в заведение в близост.

Предупреждението към водачите е да тръгват подготвени при зимни условия и да не пренебрегват съобщенията от Пътната агенция.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички