Снимка на лисица в капан възмути социалните мрежи

Снимка на лисица в капан възмути социалните мрежи | StandartNews.com

Снимки на лисица, хваната в клетка, възмути социалните мрежи. Потребителят, качил кадрите, пише, че възнамерява да одере и сготви животното.

Гергана Чорбова живее в края на село Красново. От известно време тя има сериозни проблеми с лисиците в района. Хищниците нападат домашните ѝ животни. Вече са убили няколко кокошки и зайци, затова Гергана слага капан.

Тя признава за снимките и коментара си в интернет. „Всичко в интернет беше някаква шега между приятели. Аз не мога да си представя да дера живо животно или да направя нещо с него", категорична е Гергана.

Управителят на фондация „Дивите животни" Любомила Кривошиева обаче заяви, че Гергана е
е заловила диво животно, без да е ловец. „Тя е използвала методи на улавяне, които не са позволени. При това ги използва с цел убиване, което също не е позволено", допълни Кривошиева.

След като лисицата попада в капана, Гергана вика на помощ местния ловец. Той твърди, че хищникът е невредим и на свобода.
От Фондация „Дивите животни" не вярват на версията, че животното е избягало от капана, защото веднага след проверка на полицията по случая се появява и снимка на убитото животно.

Хората от Красново обаче са на страната на Гергана, защото и техните дворове редовно се превръщат в ловно поле за горските хищници.

От фондация „Дивите животни" пък са категорични, че не може да избиваме всяко животно, което ни пречи.

Заради публикуваните фотоси с уловената в клетка лисица Гергана получава десетки заплахи в социалните мрежи. Тя е подала жалба в полицията, тъй като в социалните мрежи се появили заплахи и срещу невръстните й деца. Защитниците на животните възнамеряват да сезират прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай