Силният вятър повали дърво в столичен парк

Силният вятър повали дърво в столичен парк  | StandartNews.com

Силният вятър в столицата събори дърво в парка "Заимов", съобщава bTV. То е паднало върху автомобил. За радост няма данни за пострадали хора.

Както вече е известно в София е обявен жълт код за силни пориви на вятъра, а за утре обявен оранжев за цялата страна.

От Столична община напомнят на гражданите да обезопасят незакрепени предмети по терасите или прозорците на жилищата си, както и да бъдат внимателни в придвижването.

Четири екипа на "Аварийна помощ и превенция" са на терен и реагират на място при сигнали.

Екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция" към Столична община са реагирали на два сигнала за паднали клони и дървета в резултат на силния вятър в София. Общо четири аварийни екипи са на терен заради обявения жълт код за силен вятър.

От Столична община напомнят на гражданите да бъдат внимателни при придвижването си на открито и особено в паркове и лесопаркове, както и да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища и търговски обекти.

Изпълнителите на строителни обекти да проверят състоянието на строителните оградите, крановете, скелета и да предприемат действия по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи също да проверят обектите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай