Неделя,

Раздават 6 млн. на млекарите по 4 схеми

От: Администратор -
733
Раздават 6 млн. на млекарите по 4 схеми
A
A
A

По 4 различни схеми ще бъдат разпределени малко над 6 млн. евро, извънредна помощ от ЕС за родните млекопроизводители. Средствата ще се отпускат на глава животно за крави, овце или кози-майки и биволици, както и чрез подпомагане за реализирани количества през квотния период 2014-2015 г. - декларирани от изкупвачите и директни продажби от стопаните. Това става ясно от проект на наредба за подпомагане на производителите на животински продукти, засегнати от руското ембарго. По схемата за реализирани количества мляко стопаните трябва да имат индивидуална млечна квота над "нула" и да са вписани в регистъра на производителите на краве мляко. Те трябва да са извършили доставки или директни продажби на мляко през квотния период, като минималните количества са 10 000 кг, когато поне един от животновъдните обекти е в необлагодетелстван район, и 20 000 кг за останалите райони. Помощ ще се дава за до 720 000 кг мляко за един производител. По схемата за подпомагане на брой млечни крави стопаните трябва да са заявили за подпомагане с директни плащания поне 10 млечни крави. Като помощ ще се дава най-много за 200 крави в една ферма. Стопаните с млечни крави, могат да кандидатстват и по двете схеми.

За да кандидатстват по схемата за помощ за глава животно, стопаните, отглеждащи овце-майки или кози-майки, трябва да са допустими за подпомагане. Те трябва да са отглеждали най-малко 50 животни, като подпомагане ще получат за не повече от 500 животни в едно стопанство.

Чрез схемата за подпомагане на брой биволици ще се подпомагат животновъди, които отглеждат поне 10 животни, допустими за подпомагане, и навършили 27 месеца. Подпомагането е за до 200 биволици в едно стопанство. Животновъдите ще получат средствата до края на годината.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Млекари Пари Ес